Flickriver badge som mail-signatur

Flickriver badge som mail-signatur

Hvis du bruker Flickr til å dele dine bilder, kan det være morsomt å reklamere litt for dem hver gang du sender en mail. Flickriver lager noen fine html-badges som er beregnet på å ha i f.eks. blogger, hjemmesider eller i kommentarfeltet under bildene på Flickr. Med litt triksing kan du også bruke en slik badge som signatur i mailen din som oppdateres automatisk.

For å kunne gjøre dette må du selvsagt ha en Flickr-konto. Gå til siden Flickriver Badge Creator. Skriv inn ditt brukernavn og velg om du ønker en badge med f.eks. de nyeste bildene eller de mest interessante. Velg så hvilken layout du ønsker, f.eks. fem store bilder eller ti små. Klikk Generate badge, og du får en forhåndsvisning av hvordan den vil se ut. Er du fornøyd, så kopiér koden under.

Denne koden skal limes inn i en enkel HTML-side. Bruk gjerne Dreamweaver el.l. og opprett et tomt dokument. Lim så inn koden du kopierte i nettsidens body-element. Ønsker du f.eks. navn og adresse i tillegg, skriver du inn dette slik du vil ha det, over eller under badge-koden. Lagre HTML-filen på skrivebordet. Hva den heter, har ingen betydning. Denne filen åpner du i Safari. Du skal nå se badgen din i nettleseren. Hvis du valgte Shuffle photos da du laget badgen, vil den vise nye bilder hver gang du trykker Refresh i Safari. Arkiver denne siden som webarkiv (Arkiv > Arkiver som > Webarkiv) og lagre filen på skrivebordet.

Åpne Mail og opprett en ny signatur under den kontoen du vil bruke. Det gjør du under Mail > Valg > Signaturer. Om du har flere kontoer, velg rett konto til venstre, trykk på + og skriv inn et passende navn (f.eks. Flickriver el.l.), og skriv inn noe rabbel i signaturfeltet. Signaturen må ikke være tom, for da vil den ikke bli lagret. Om du vil at denne signaturen automatisk skal komme i alle mailer, velg navnet på signaturen i rullegardinmenyen Velg signatur. Slå av Mail.

Åpne et Finder-vindu og naviger til Bruker > Bibliotek > Mail > Signatures. Har du flere signaturer fra før, kan det være vanskelig å skille dem fra hverandre, for navnene er bare masse tall og bokstaver, men se i tilfelle på datoen de er opprettet og velg den nyeste. Kopier filnavnet og slett filen. Dra i stedet inn filen fra skrivebordet og gi den navnet på filen du slettet. Pass på at den får endelsen .webarchive.

Nå kan du slå på Mail igjen og opprette en ny mail med din nye badge-signatur!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS