Er du ute etter et billig Photoshop-alternativ?

144821

Har du noen gang hørt om et program som heter Photoline? Ikke det nei! Ikke jeg heller helt til jeg tilfeldigvis kom over en post på Cheetah3D sitt forum en bruker som hadde god erfaring med dette programmet.

Photoline er et bilderedigeringsprogram som kan skilte med mesteparten av de samme funksjonene som Adobe Photoshop har. Jeg vil ikke påstå at dette er noen Photoshop killer som man har hørt så mange ganger før, men det kan være et godt og billig alternativ hvis du ikke er interessert i å betale flere tusen kroner for et bilderedigeringsprogram. Photoline koster nemlig 59 Euro og finnes i både mac og windows versjon.

Programmet er utviklet av en eller to tyskere og er kommet opp i versjon 14.02. Så programmet har tydeligvis hatt tid til å modnes en stund.

Photoline har selvfølgelig støtte for lag, de aller fleste raw-format, markeringsverktøy (rektangle, oval, lasso, magnetic lasso, maske osv). Andre funksjoner er støtte for 16-bit redigering, cmyk, working layers, vektorgrafikk, flash export og masse mer. Hvis du tar deg tid vil du finne en del funksjoner som ikke finnes i photoshop heller!

Photoline er nok ikke det peneste og ryddigste programmet jeg har sett, men det funker og med litt utforskning og tilpassing vil du nok kunne gjøre det meste i Photoline som du kan gjøre i Photoshop.

Du kan lese mer om programmet og laste ned en prøveversjon på nettsiden deres:

http://www.pl32.com

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

svar

Hvordan er dette i forhold til pixelmator?

cnitteberg

Jeg synes pixelmator ser veldig spennende ut, men litt umodent, jeg har testet pixelmator, men opplever det som litt uferdig og jeg synes jeg ser badeballen litt for ofte og for lenge når jeg bruker pixelmator, spesielt hvis jeg bruker Powermac G5`en min. På Macbook pro`en min er det en del bedre. Photoline har mye flere funksjoner enn pixelmator, blant annet magnet lasso tool for markering, støtte for bilder i Raw-format, støtte for 16-bit bilder osv... Så jeg vil si at Photoline er et mye mer modent og funksjonsrikt program enn Pixelmator. Pixelmator på sin side ser veldig lovende ut og ikke minst ser det veldig "kult" ut. Anbefaler deg å laste ned demo av photoline og prøve det og se om det er noe for deg!

cnitteberg

Ville bare nevne at Pixelmator 1.1.2 er ute nå. det er gjort masse bug fixing og forbedring ifm. selection tool. Jeg testet oppdateringen og så vidt jeg kan bedømme er responsen mye bedre spesielt på Powermac G5`en min. Så det er bra at de har forbedret dette litt. Ellers er det ikke noen nye features. Forhåpenligvis for de støtte for bilder i 16-bit, dette burde være en selvfølge spørr du meg!

mmMac

Hva med Elements? Er ikke det et ålreit alternativ?

maniac_pro

Photoshop Elements er IKKE et alternativ til photoshop!

Elements kan jo høyst brukes til annet enn korigering av bilder..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS