Leaf lanserer nytt «rimelig» bakstykke

LeafHvilken fotoamatør har ikke drømt om å jobbe med digitalt mellomformat slik studiofotografer ofte gjør det? Dessverre har dette vært opp imot umulig med tanke på kostnaden til innkjøp av utstyr for den glade amatør. Leaf, en leverandør av digitale mellomformatbakstykker har gjort noe med dette.

Leaf kunngjorde for en liten stund siden at de slipper et 22-megapikslers mellomformatbakstykke til en "rimelig" pris ut i markedet. Dette bakstykket vil ligge på omtrentlig halv pris av sine konkurrenter. Bakstykket vil koste Kr. 59.000,- eks.mva. som i seg selv er en anselig pris, men fortsatt billigere enn sine konkurrenter.

Et digitalt mellomfortmatbakstykke gir deg ikke bilder alene. Det er selvsagt også behov for kamera og optikk for å ha glede av bakstykket. En pakke med et Phase One 645 AF kamera og et 80 mm objektiv vil sammen med det nye bakstykket, som har modellbetegnelsen "Leaf Aptus-II 5", koste deg Kr. 79.000,- eks.mva.

Bakstykket har mulighet for ISO-verdier mellom 25 og 400. Et ukomprimert 16-bits bilde i format TIFF er på omtrent 128 MB. Disse kan lagres på CF-kort eller direkte til maskinen med Firewire.

Bakstykket er tilpasset ulike mellomformatkameraer, og passer blant annet:

  • Phase One
  • Mamiya
  • Hasselblad
  • Contax
  • Fuji
  • Bronica

Den norske importøren av Leaf er Tura Scandinavnia.

Mer informasjon om bakstykket hos Akam.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

coolerguy

Det heter "Hvilken fotoamatør", ikke "Hvem"!

emre5

Ja! For guds skyld, ikke la denne vederstyggeligheten bli vanligere enn den er. Er virkelig de styggeste skrivefeilene jeg ser.

SRD

emre5 kunne ikke vært mer enig!

Runert

er bare å beklage denne skumle feilen, den kunne veltet hele poenget! :-)

Takk til admin eller kompis for endring!

KriSkj

Leaf bakstykket er kanskje billigst, men Hasselblad har sin H3DII med 31Megapixels bakstykke til 9.999€... Dette inkludert viewfinder, 80mm 2.8 optikk, kamerahus... Definitivt et bedre kjøp...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS