Raskt vekst for Flash-plattformen

FlashAdobe Systems presenterer tall som viser at oppgraderingen til den nye Flash Player 10 går mye raskere enn ved lanseringen av tidligere versjoner av Flash Player. Etter bare to måneder er allerede Flash Player 10 installert på 44 prosent av alle nett-tilkoblede datamaskiner, et tall som forventes å stige til over 80 prosent i løpet av første halvår 2009.

Flash Player 10 gir blant annet nye muligheter innen 3D-grafikk og animasjon, skreddersydde filtre og effekter, avansert lydbehandling og har også støtte for hardware-basert grafikk- akseleratorer.

En annen nøkkelkomponent i Adobe Flash-plattformen er Adobe AIR, som gjør det mulig å bygge avanserte internett-applikasjoner som kjøres utenfor nettleseren. Til tross for at Adobe AIR kun har vært tilgjengelig en kort tid, er det gjort mer enn 100 millioner installasjoner og Adobe AIR har befestet seg både på Mac og Windows-skrivebordet.

Blant de mest populære AIR-programmene, finner man Twhirl. Twhirl er en klient for den populære netttjenesten Twitter. Populariteten til Twitter og Twhirl-klienten antas å ha en vesentlig rolle i populariteten til AIR-plattformen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS