Adobe lanserer ny løsning for å beskytte Flash-video

Adobe lanserer deres nye InternettplatformAdobe har i dag lansert Adobe Flash Media Rights Management Server, en ny skalerbar løsning for å beskytte videoinnhold basert på Adobe Flash. Den nye serverløsningen er utviklet spesielt for mediebedrifter som ønsker å distribuere video og annet rikt innhold på en kontrollert måte, både for direkte avspilling via nettet og nedlasting.

Adobes Flash-teknologi gir millioner av nettbrukere mulighet til raskt og enkelt å få tilgang til avansert videoinnhold. Med Flash Media Rights Management Server blir det nå mulig for mediebedrifter å beskytte og kontrollere spredning av materiale, noe som åpner for et mye bredere tilbud av avansert videoinnhold på nettet

sier Jim Guerad hos Adobe

Integrasjon mot Adobe AIR

Adobe Flash Media Rights Management Server kan integreres med Adobe AIR, den nye klientplattformen for rike internettapplikasjoner, samt med Adobe Media Player, den første applikasjonen rettet mot en bred brukergruppe og som er utviklet spesielt for Adobe AIR. Adobe Media Player er en mediespiller som kan skreddersys for ulike tjenester og behov og som lar brukerne velge om og når de vil se på nedlastet eller streamet innhold. Mediespilleren lanseres etter planen i løpet av våren 2008 og finnes for øyeblikket i betaversjon. Adobe Flash Media Rights Management Server bidrar sammen med Adobe AIR og Adobe Media Player til at brukere kan ta i bruk beskyttet videoinnhold, også når man ikke er koblet til internett.

Innholdsleverandører kan benytte Adobe Flash Media Rights Management Server til å kryptere lyd- og videofiler i FLV- og F4V-format, som siden lastes ned og spilles lokalt, kombinert med regler for hvordan materiale kan benyttes. En mediebedrift kan på denne måten i detalj styre blant annet brukerrettigheter, og sette tidsbegrensninger. En dynamisk rettighetshåndtering gjør det mulig å endre rettighetene også etter at en fil er distribuert. Beskyttelsesmekanismen i Adobe Media Player kan også sikre at innholdet ikke brukes på nytt eller bearbeides uten tillatelse.

Pris og leveranse

Adobe Flash Media Rights Management Server er nå tilgjengelig for Windows Server 2003 og Red Hat Linux, med en veiledende pris per CPU på 290.000 NOK, eksklusive moms. Mengden innhold som kan beskyttes begrenses bare av serverkapasiteten. På klientsiden kan funksjonene for innholdsbeskyttelse kombineres med applikasjoner som bygger på Adobe AIR-plattformen, som nylig ble lansert, samt den kommende mediespilleren Adobe Media Player. Begge kan kjøres på Mac OX og Windows, i tillegg er en Linux-versjon av Adobe AIR under utvikling.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS