Adobe klar med Camera Raw 5.5 og Lightroom 2.5

LightroomNy oppdatering av Adobe Photoshops funksjoner for råformat gir støtte for de nyeste digitalkameraene. Adobe slipper de endelige versjonene av Photoshop Camera Raw 5.5, Photoshop Lightroom 2.5 samt DNG Converter 5.5 i dag. De nye versjonene har økt støtte for råformat for fem nye kameramodeller: Nikon D300s, Nikon D3000, Olympus E-P1, Panasonic DMC-FZ35 och Panasonic DMC-GF1.

Camera Raw 5.5 inneholder også en korrigering av demosaic-algoritmen i råformatkonver-teringen for kameraer med Bayer-sensor. Adobe ønsker forøvrig å takke brukere som har kommet med nyttige tilbakemeldinger om den midlertidige versjonen Camera Raw 5.5 Release Candidate, som har vært tilgjengelig på Adobe Labs siden 19. august i år.

Adobe Photoshop Lightroom 2 er også en viktig brikke i arbeidsprosessen med digital foto for mange fotografer. Plug-in-modulen Photoshop Camera Raw gir fotografen økt kreativ kontroll og fleksibilitet i bildebehandlingen ved at man i Photoshop enkelt kan håndtere bilder i råformat fra et stort antall digitalkameraer. Adobe Photoshop Camera Raw har tilsvarende funskjonalitet for bildefiler i tiff- og jpg-format.

Brukere av Adobe Photoshop Lightroom 2.5 kan omgående og kostnadsfritt laste ned en oppdatering av programmet. Oppdatering til Photoshop Camera Raw 5.5 finnes tilgjengelig kostnadsfritt for brukere av Photoshop CS4, Photoshop Elements 7, Premiere Elements 7 og Photoshop Elements 6 for Mac. DNG Converter 5.5 kan lastes ned av alle som har nettilkobling. Mer informasjon om oppdateringene finnes hos Adobe

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS