Adobe kutter 600 stillinger og utelukker Macworld Expo

AdobeAdobe kunngjorde i går at de planlegger å kutte rundt 600 årsverk etter at de rapporte mindre gode resultater for deres fjerde kvartal i 2008. I rapporten skriver Adobe at etterspørselen for den nye pakken Creative Suite 4 er noe svakere enn forventet, og nevner at uroen i økonomien vi ser rundt om i verden kan være en medvirkende faktor til selskapets dårlige resultater.

Shantanu NarayenAdobe hadde som mål å nå mellom 925-955 millioner dollar i omsetning det kvartalet som endte den 28. november 2008, men de har nå uttalt at den foreløpige finansielle informasjonen indikerer en margin på 912-915 millioner dollar, skriver Macworld. De ser nå for seg en kvartalsmessig omsetning på 800-850 millioner dollar. Et tall som er betydelig lavere tall enn 931 millionene som Wall Street-analytikere forventet.

De globale økonomikrisen har hatt en betydelig innvirkning på våre inntekter i det fjerde kvartalet. Vi har gjort endringer i våre driftskostnader, og finjustert fokuset til våre ressurser på strategiske prioriteringer.

sa Adobes toppsjef Shantanu Narayen.

Selskapet har derfor iverksatt en omstrukturering som innebærer å eliminere rundt 600 stillinger globalt.

Ingen ustilling på Macworld Expo

Adobe ikke kommer til å ha utstilling på Macworld Expo i januar neste år. Selskapet vil likevel være representert, og har planer om å tilby konferanser under begivenheten.

Adobe has decided to shift its focus at the Macworld trade show this year. Macworld is a valuable industry show and we will still be an active part of it with members of our product team involved in Macworld tracks, including a full day of CS4 demo sessions with Adobe evangelists on Wednesday, January 7.

uttalte Adobe til Macworld.

Adobe Macworld Expo
Adobe på Macworld Expo 2008. Bilde av Sandro Menzel

Macworld Conference & Expo vil bli holdt i San Francisco den 5-8. januar 2009.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS