Nordisk animasjonsfilm vant pris i Venezia

Metropia

Den nordiske animasjonsfilmen Metropia, laget utelukkende med Adobe Creative Suite (Adobe After Effects og Adobe Photoshop) vant pris under den internasjonale kritikeruken på filmfestivalen i Venezia.

Metropia, en nordisk samproduksjon mellom svenske Atmo Media Network, danske Zentropa og norske Tordenfilm, ble belønnet med ”The Future Film Digital Award”.

Science fiction-filmen, som innledet kritikeruken som startet 3. september og er laget av det svenske prisbelønte produksjonsselskapet Atmo, regissert av Tarik Saleh, produsert av Kristina Åberg og co-produsert av norske Tordenfilm og danske Zentropa, vil sannsynligvis være å se på kinolerretet i løpet av høsten 2009.

Det har tatt seks år å lage filmen og det har utelukkende vært en digital prosess. Alle filmscenene er designet i Adobe Photoshop, med alle detaljer som for eksempel iris, øyeepler, -bryn og -lokk som separate elementer. Scenene er deretter importert til After Effects, som er utviklet nettopp for å lage og redigere bevegelig grafikk og visuelle effekter.

Vi valgte å kun jobbe med Adobe Photoshop og Adobe After Effects fordi dette er verktøy som gir oss maksimal frihet. Vi håper Metropia kan inspirere unge brukere ved å vise at hvem som helst, med tålmodighet og rett teknologi kan skape egne filmer

sier Tarik Saleh på Atmo

After Effects har gjort det mulig å animere praktisk talt alle lag i Adobe Photoshop som separate elementer, og animatørene har kunnet arbeide med delene individuelt eller som gruppe. Animatørene hos Atmo har utvilsomt gjort en god jobb ved å gjøre fotografiske elementer om til en prisbelønt animasjonsfilm for et internasjonalt publikum.

Du kan lese mer om filmen hos Atmo

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS