Adobe CS3 er ikke offisielt støttet i Snow Leopard

Adobe CS3-boksProduktsjef for Adobe Photoshop, John Nack, postet 25. august et innlegg i sin blogg som fikk Adobe-kunder til å komme på krigsstien. Innlegget sier i klartekst at Adobe Creative Suite 3 ikke har blitt testet i Snow Leopard, og at Adobe ikke kommer til å supportere CS3 for eventuelle bugs i forhold til Apples nye OS.

Dette har skapt en storm av innlegg og reaksjoner, det nevnte innlegget har i skrivende stund 151 kommentarer, og på Macrumors har denne nyheten (også i skrivende stund) 763 "negatives".

Nack har sporadisk besvart kommentarene, og framhever at ingen noensinne har sagt at CS3 ikke kommer til å virke, bare at Adobe ikke har satt ressurser på å teste CS3 fullt ut.

Alle de sinte kommentarene fikk Nack til å ta en liten time-out, før han i dag, 27. august, skrev et nytt innlegg, som klargjør Adobes holdning på en mer utfyllende måte.

Oppsummert:

  • Adobe har testet CS3 på Snow Leopard, men ikke så grundig som man kan forvente av CS4, som er den aktuelle versjonen.
  • CS3 virker trolig fint i Snow Leopard, med unntak av noen få bugs uten nevneverdig betydning.
  • Adobe kommer ikke til å lage oppdateringer for CS3 for å fikse på eventuelle bugs som måtte oppstå ved bruk i Snow Leopard.

Mye har blitt sagt i diskusjonen rundt denne saken, men det som først og fremst har sviktet her er informasjonsflyten fra Adobe. Ikke så rent få gikk til innkjøp av CS3 så sent som sommeren 2008, i god tid etter at de første utviklerutgavene av Snow Leopard dukket opp. Det er ikke vanskelig å forestille seg at noen kan føle seg snytt, tatt i betraktning Creative Suites høye pris.

Men det som virkelig slår hardt, er at Adobe kommer ut med denne informasjonen 3 dager før lanseringen av SL, hvorfor syns de at det er et godt tidspunkt? Det er sikkert allerede hundretusener av Mac-brukere som har forhåndsbestilt SL, og av dem som bruker CS3, hadde sikkert de aller fleste sett for seg at programvare kjøpt for titusenvis av kroner skulle vare mer enn ett år.

Det virker også rart at Adobe oppfordrer folk til å oppgradere til CS4 nå, når CS5 sannsynligvis kommer om mindre enn ett år. Hvis man kjøpte CS3 i august i fjor, må man kjøpe CS4 i august i år for å bruke Snow Leopard, og kanskje CS5 kommer om 6-7 måneder (artikkelforfatterens gjetning).

Adobe krøller det virkelig til for seg selv med følgende logikksvikt:

  • De sier at CS3 er for gammelt, når det fortsatt var i salg for 1 år siden
  • De anbefaler CS4, som straks er 1 år gammelt
  • Kan de som kjøper CS4 nå forvente at Adobe forlater dem om 6-7 måneder? Hvorfor skal man oppgradere da?

Det som også taler imot Adobe her, er den høye prisen på programvaren. Flere kommentatorer nevner mindre applikasjonsutviklere, som jobber knallhardt med tidligere utgitt software, for å få den til å støtte alle nye OS. Og dette er applikasjoner som koster en brøkdel av Adobes produkter.

På toppen av det hele blir John Nack ufin i sine responser, både med uhøflig språk og ved å sette seg i forsvarsposisjon. Bl.a. legger han deler av skylden over på Apple. Selv om bloggen presiserer at den er privat, ligger den på Adobes servere, Nack er produktsjef for Photoshop, og burde vært mer profesjonell i sine responser (i tillegg til at han burde taklet informasjonsflyten mye bedre i utgangspunktet).

Nok en ting som må vurderes, er at mange lot være å oppgradere fra CS3 til CS4 fordi CS4 kom unaturlig tidlig etter CS3, og ikke hadde like mange og gode forbedringer som man hadde sett tidligere. En oppgradering av Creative Suite er en dyr affære for bedrifter av alle størrelser, og det kan antas at mange har vurdert å oppgradere fra CS3 til CS5, men disse må altså nå oppgradere en gang ekstra dersom de vil bruke en fullt supportert Creative Suite i SL.

Til sist må det presiseres at CS3 med høy sannsynlighet kommer til å virke OK i SL. Men det vil jo medføre en del ekstraarbeid hvis alle som ønsker SL først må installere det, deretter teste CS3, og hvis det ikke fungerer, må de reformatere hele maskina og installere et tidligere OS.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

palelnan

9to5 Mac har nå en artikkel om dette:
http://9to5mac.com/oped_adobe_cs3

Samlet antall kommentarer på John Nacks innlegg om dette på sin blogg er nå oppe i over 250.

KDN

Bra artikkel!

Nå skal det nevnes at Adobe har hatt 8 år på seg å gjøre om Photoshop til Cocoa.

I utgangspunktet hadde de ikke tengt å gjøre dette til CS5 heller som kommer i 2010. De fortjener all den kritikk de kan få!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS