Adobe lanserer Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended

Photoshop

Adobe Creative Suite 4 ble tidligere i dag lansert av Adobe, og et av programmene som grafikere over hele verden har forventninger til er Photoshop CS4. Adobe lover smidig brukeropplevels som gir brukeren fullstendig kreativ kontroll og økt effektivitet.

Photoshop BoxIfølge Adobe introduserer Photoshop CS4 Extended flere nye funksjoner som skal gi brukeren avanserte funksjoner for bevegelig grafikk, kraftig forbedrede muligheter for 3D-visualisering og detaljert bildeanalyse. Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended finnes tilgjengelig både som frittstående applikasjoner og som nøkkelkomponenter i produktfamilien Adobe Creative Suite 4.

Photoshop står for innovativt tenkning som virkelig flytter grensene for digital bilderedigering. Den nye versjonen, som nå blir tilgjengelig med ny spennende teknologi, ikke noe unntak. Nye Photoshop CS4 preges også av vår streben etter å forenkle vanlige arbeidsrutiner for ulike brukere, slik at deres daglige arbeid blir enklere, raskere og lettere å kontrollere

sier Fredrik Johannesson, produktspesialist hos Adobe Systems Nordic.

Nye kraftige 3D-muligheter

Photoshop CS4 Extended inneholder alle de nye funksjonene man finner i Photoshop CS4, og skal gi muligheten til å bearbeide 3D-materiell enklere enn tidligere. Brukeren kan blant annet male direkte på 3D-modeller og overflater, integrere 2D-filer i 3D-bilder og animere 3D-objekt. 3D-motoren i Photoshop CS4 er helt nyutviklet for å gi optimal ytelse og gjøre det mulig å redigere egenskaper som lys og skape mer realistiske rendering med en avansert funksjon for strålemåling.

Videoprodusenter får nå muligheten til å overføre alle slags 3D-objekter til en videovisningssone hvor de enkelt kan animere og styre egenskaper hos objektet. I tillegg er redigeringen av bevegelig grafikk forbedret gjennom mer effektive snarveier.

De forbedrede mulighetene for å male 3D-objekt i Adobe Photoshop CS4 Extended gjør at vi kan spare verdifull tid takket være at våre designere nå kan male direkte på våre 3D-flysimulatormodeller i Photoshop i stedet for å benytte et separat program for 3D-maling. Dessuten gjør muligheten til å utføre lokal fargekorrigering i Photoshop CS4 Extended at vi enkelt kan korrigere og balansere farger i simulerte miljøer og terrengdatabaser ved hjelp av bilder som tatt ulike klima, dette for å oppnå en mer realistisk og overbevisende brukeropplevelse, sier Luis Barcena hos Aechelon Technology, Inc., et ledende selskap innen applikasjoner med realtidsgrafikk til bruk innen utdannelse, simulering og underholdning.

sier Fredrik Johannesson.

Photoshop CS4 Extended utvider også grensene for programmets tradisjonelle bruksområder. Et eksempel er at brukere innen medisin nå kan «volumrendre» medisinske bilder i DICOM-format til et volum som kan betraktes fra alle vinkler.

Fullstendig kreativ kontroll, enkelt og effektivt

Innholdstilpasset skalering er en ny teknikk som hjelper brukeren å justere og skalere bilder med en enkel bevegelse med musen. Auto-Align og Auto-Blend er nye verktøy for å lage komposittbilder og 360-graders panorama, nå med usynlig overganger hvor til og med farger og toner tilpasses automatisk.

Content Aware
Med innholdstilpasset skalering kan man ta et stort bilde ...

Content Aware
og forminske det uten å klippe ut folk.

Å søke etter, studere og håndtere bilder vil bli enklere med Adobe Bridge CS4, som nå får raskere start og overføring til Photoshop CS4. Øverst i Bridge-vinduet finner man nå nye knapper for hurtignavigering og valg av arbeidsflate som hjelper brukeren å umiddelbart velge riktig visningsmodus for hver enkelt oppgave. Det finnes også nye kontroller for kameraimport, visuell mappenavigering og «karusellvisning» for å velge større grupper med bilder.

Photoshop CS4 drar nytte av ny maskinvare med grafikkprosessorer (GPU) for optimal ytelse. Ved zooming og forflytninger av bilder skal programmet jobbe mykt og følsomt og gir brukeren anledning til å bearbeide forstørrede bilder og likevel beholde klarheten.

Det nye verktøyet Canvas Rotation skal gjøre det enklere å rotere og bearbeide et bilde fra alle vinkler. Med det nye brukergrensesnittet i Photoshop CS4 som utnytter bokmerker og selvjusterende verktøyfelt, kan man nå lett holde orden på arbeidsflaten, finne avanserte verktøy og jobbe smidigere med programmet.

Nå også med faner

En av de største nyhetene som brukere vil oppdage med en gang er det nye fane-baserte brukergrensesnittet. Adobe har gitt programmene mulighet til å benytte seg av faner (tabs), slik at brukere kan ha flere faner åpne samtidig men fremdeles være i ett vindu. Filer og objekter kan bli delt på tvers av fanene ved å klikke og dra over en ny fane. Det vil fremdeles være mulig å ta i bruk dagens måte programmene behandler vinduer på.

Photoshop Tabs

Pris og levering

Adobe Photoshop CS4 og Photoshop CS4 Extended vil være klare til levering i løpet av oktober i engelsk versjon, mens norsk versjon vil være klar i desember. Produktene selges gjennom Adobes forhandlere og på nettet via Adobe Store.

Veiledende pris er 5 440,- for Adobe Photoshop CS4, og 8 430,- for Photoshop CS4 Extended. Alle priser eks. merverdiavgift. Systemplattformer som støttes er Mac OS X på Intel-baserade og PowerPC-baserte system, samt Microsoft Windows XP og Windows Vista.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Alyce

fy FAEN som jeg gleder meg til å kunne jobbe i 33,333333% uten at alt er pixlete og herpa

Jakobl

Dette blir spennende!! Men håpet virkelig at med CS4 ville det også følge med enn oppdatering av ACR med støtte for sRAW.. hør prøvd å finne det ut, men finner det ikke.. evt når kommer det, og er det kun DPP som støtter Canons 40D sRAW?

hawkiiz

hva mener du?

gleder meg helt vilt til å få fingrene i dette jeg også. ikke bare photoshop, men indesign og illustrator. kan bare drømme om hvor mye glede jeg kommer til å få av f.eks live preflight i indesign. aldri mer trenger man å bekymre seg for at tekst mangler eller andre irriterende feil :D

og om maskeringen av hår/pels osv fungerer så bra som det så ut som på filmen... gud bedre.

martin

@hawkiiz: I 33.33% zoom har Photoshop CS3 og tidligere gjengitt grafikken litt mer hakkete enn 25%, 50%, eller 100% zoom. Tror Alyce mener at dette nå skal være løst i CS4.

Uansett. Det skal bli knallgøy å teste ut alle de nye godsakene ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS