Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Innleggav CharlotteS » man 18.08.2014 1:47

Hei! Jeg ser på muligheten for å begynne på et studie ved IGM nå i begynnelsen av september. Etter en bachelor i Visuelle kunstfag og Design ønsker jeg å bygge på med enten grafisk design eller webproduksjon. IGM tilbyr høgskolestudier (30 studiepoeng) i disse og andre fag. 42 000,- koster det å ta for eksempel webproduksjon. Det er da undervisning 2 dager i uka fra september til desember, eksamen i januar. Problemet er at jeg ikke klarer å finne noen som har skrevet om disse studiene, annet enn IGM selv. Skulle gjerne hørt fra noen som har studert der selv, eller kjenner noen som har det. Finner som sagt lite info på nett, og det gjør meg litt skeptisk til om dette er noe å satse på. Noen råd? Hilsen rådvill.
medlem i 82 måneder
 

Re: Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Innleggav ak » man 18.08.2014 18:51

Du kan jo kontakte de og be om referanser ?

Det er jo litt rart at de kan beskrive seg selv som et "ledende kompetansesenter" når det ikke finnes omtale av de noe sted.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 203 måneder
 

Re: Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Innleggav CharlotteS » man 18.08.2014 23:08

Ja, jeg synes også det er litt merkelig. Klarer heller ikke å spore opp noen navn på personer som har studert der. En vil jo være sikker på at det er verdt pengene og tiden man legger i et slikt studie. Det er en idé å spørre etter referanser. Takk for svar! :-)
medlem i 82 måneder
 

Re: Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Innleggav Ove » tir 19.08.2014 10:19

Jeg vet ingenting om IGM i utgangspunktet, men har en viss erfaring i å vurdere nettsteders troverdighet, kort sagt kildekritikk.

Deres egen info ser ganske grei ut: http://igm.no/index.php
— Særlig når man klikker på: • OM • ANSATTE • SPØRSMÅL?

Det finnes en Wikipedia-artikkel som ser mest ut som reklame, men den inneholder verifiserbare fakta: http://no.wikipedia.org/wiki/IGM_Designskolen — F.eks. "Studiene foregår i Oslo og er utarbeidet i samarbeid med Høgskolen i Gjøvik." Da kan man jo forvente en viss kvalitet? — Se også: http://igm.no/hoyskolestudier.php

Ser at IGM omtales på utdanning.no ("Offentlig og kvalitetssikret" — "Utdanning.no eies av Kunnskapsdepartementet og drives av Senter for IKT i utdanningen.") Riktig nok gjengir de IGM sin egenbeskrivelse, men det er likvel et nåløye IGM har kommet igennom: http://utdanning.no/org/igm.no

Alt i alt ser det ut som en veletablert og godt organisert utdanning. Hvor god den er, f.eks. i forhold til andre studiesteder, kan jeg ikke si noe om.

Fant også en artig artikkel: http://iallenkelhet.no/2014/08/10/enhjorninger-observert-pa-brynseng-slik-utdanner-vi-interaksjonsdesignere-pa-igm/

Den er fra firmabloggen til Netlife Research: http://netliferesearch.com

Jeg kjenner til den jobben dette firmaet har gjort her, og at den er høyt vurdert: http://netliferesearch.com/prosjekter/store-norske-leksikon/
medlem i 197 måneder
 

Re: Studere ved IGM? Noen erfaringer?

Innleggav CharlotteS » tor 21.08.2014 23:48

Du har gode poeng. Jeg tror igm er til å stole på, så jeg kommer nok til å søke om studieplass. Veldig få har tydeligvis hørt om igm, så de burde definitivt ha satset mer på å reklamere for seg selv. Men som de sier er disse studiene mest for mennesker som allerede jobber i bransjen, og trenger påfyll. Disse menneskene får muligens høre om igm gjennom andre kanaler enn det jeg gjør, som ikke arbeider innen digitale medier. Muligens. Uansett, tusen takk for hjelpen! :)
medlem i 82 måneder
 


Returner til WebdesignHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]