"Blasse" bilder ved opplastning til web

"Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav gruo » tor 03.03.2011 19:25

Jeg sliter litt med bildene mine, og at de mister mye av fargedybden og kontrasten når de lastes opp på nett. De blir rett og slett det jeg vil definere som "blasse". Jeg lurer på om noen her inne har svaret på hva jeg gjør galt? Hvis jeg velger "save as", lagres bildene med riktige farger, men de mister farge ved opplastning til web. Om jeg velger "save for web and devices", blir bildet stygt allerede under "original"-fliken i lagringsvinduet. Jeg mistenker at det kan ha noe å gjøre med fargeprofiler eller liknende. Noen som vet?
medlem i 122 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav iBjorn » fre 04.03.2011 1:55

I Save for Web and Devices finner du en liten knapp med en trekant/pil til høyre for nedtrekksmenyen for "Presets". Pass på at det ikke er huket av for "Convert to sRGB" der (er det hake der, så klikk på den).

Bilde

btorbo

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 159 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav gruo » fre 04.03.2011 13:15

Tro meg, det er allerede prøvd, uten videre hell. Men takk uansett :)
medlem i 122 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav slogmo » lør 05.03.2011 14:56

Hvor er det du laster opp bildene hen?
Blir de komprimert der på noen måte?
Opplever du at bildet er blassere kun når du ser det i nettleseren din?
Har du prøvd å åpne orignalfila lokalt på din maskin i nettleser?
Evt prøvd å lagre bildet fra webhostinga di og sammenlignet den nedlastede versjonen mot originalen du har på maskinen din?

Brukerens avatar
medlem i 135 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav decathlon » tor 10.03.2011 17:13

Står gamma på 1.8 eller 2.2? SL bruker nå 2.2.
medlem i 170 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav gruo » ons 16.03.2011 23:08

slogmo skrev:Hvor er det du laster opp bildene hen?
Blir de komprimert der på noen måte?
Opplever du at bildet er blassere kun når du ser det i nettleseren din?
Har du prøvd å åpne orignalfila lokalt på din maskin i nettleser?
Evt prøvd å lagre bildet fra webhostinga di og sammenlignet den nedlastede versjonen mot originalen du har på maskinen din?


Jeg har prøvd flickr, tinypic, imageshack og enda flere, som jeg ikke husker navnet på i farta. Og bildet blir blasst med det samme jeg lagrer det i "save for web and devices", til tross for at jeg har deaktivert "convert to sRGB". Og deretter er det blasst overalt.
medlem i 122 måneder
 

Re: "Blasse" bilder ved opplastning til web

Innleggav Herman1 » tor 17.03.2011 13:34

Jeg har hatt samme problemet, delvis, men bare med Facebook og Flickr. Løsningen har vært å laste bildet(ne) inn i iPhoto, og redigere bildet med Effekter/fargeforsterkning, ett eller to hakk. Når det trengs.

Hilsen

Brukerens avatar
medlem i 151 måneder
 


Returner til Bildebehandling



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]