Innføring i farger og fargestyring

Innføring i farger og fargestyring

Innleggav Åsmund » lør 28.07.2007 6:42

Jon tipset meg om dette kompendiumet om fargestyring, som er laget av fire mastergradsstudenter ved Høyskolen i Gjøvik.

Info i farger og fargestyring

Jeg siterer forordet
I dag publiseres den samme informasjonen i forskjellige medier, noe som gjør at det stilles store krav til lik fargegjengivelse. Behovet for kompetanse innen fargestyring i den visuelle sektor er derfor økende. Dette grunnet problemer med ulik fargegjengivelse presentert i forskjellige medier. Løsningen på problemet er gjennomgående fargestyring i arbeidsflyten, noe som er med på å kvalitetssikre og heve kvaliteten på produkter som trykksaker, bilder, skjermvisninger, osv.

Ut fra erfaringer og samtaler med fagpersoner – er det tydelig at mange ønsker og har behov for inngående kunnskaper innen fargestyring. Tilgjengelig fagstoff som omfatter dette området er hovedsakelig engelskspråklig og teknisk «tungt», noe som er med på å gjøre læringseffekten vanskelig.

Det er på bakgrunn av disse problemområdene at prosjektets nytteverdi kommer frem. Prosjektet har, på grunnlag av utprøvinger og vurderinger resultert i et norskspråklig kurs. Kurset skal gi brukeren gode kunnskaper om farger og fargestyring rettet mot trykk og flermedial publisering. Det skal også gi brukeren tilstrekkelig kompetanse til å praktisere og implementere fargestyring i den aktuelle arbeidsflyten.

Kurset er tilpasset bedrifter og institusjoner i den visualuseringssektoren og kan benyttes i undervisning og for kompetanseheving.


:)

Æresmedlem
Brukerens avatar
medlem i 208 måneder
 

Innleggav saschagabor » lør 28.07.2007 6:55

Ville det ikke være mer naturlig å gi denne informasjonen i posten "Fargestyring fra A til Å", som forøvrig er en tråd startet bare noen timer før denne..?
medlem i 201 måneder
 

Innleggav Åsmund » lør 28.07.2007 8:11

Joda, men den informasjonen ligger allerede i den tråden, postet av Jon. Denne tråden er for å ha en sticky tråd om dette i fotografiforumet, slik at folk som besøker den delen av forumet ser tråden øverst. ;)

Æresmedlem
Brukerens avatar
medlem i 208 måneder
 


Returner til FotobehandlingHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]