Oppsett av gratis hosting og .tk domene

Oppsett av gratis hosting og .tk domene

Innleggav Nafoni » ons 01.09.2010 15:58

Det finnes mange steder på internett der du kan lage din egen nettside helt gratis, men de aller fleste gir deg da i tillegg et såkalt subdomene. Med tjenesten dot.tk kan vi gi vår nettside et helt kostnadsfritt domene.

Opprett en nettsideDet første vi må gjøre er å opprette vår nettside. Dette kan du gjøre flere steder, men her benytter vi oss av 000webhost.

Klikk på linken ovenfor og scroll ned på siden til du kommer frem til oversikten over de to løsningene. Siden dette skal være gratis, velger vi Order Now under Free Hosting.Nå vil du komme frem til et utfyllingsskjema. Det første feltet lar vi være blankt, og vi fyller dermed ut feltet under subdomain. Som et eksempel benytter vi oss av adressen http://www.testside123.net23.net. Dette underdomene vil vi gjøre noe med senere i artikkelen.
Utfyllingen av de resterende feltene burde gå smertefritt.Etter vi har klikket Create my account vil vi få beskjed om at nettsiden vår blir bygget opp, noe som ikke tar lang tid. Du vil nå automatisk bli navigert til en side med oversikt over dine brukerdetaljer.

Endre domenenavn til .tkNå som vi har opprettet vår kostnadsfrie nettside, er det på tide å gå over til det andre og siste steget i denne guiden. Vår nettside vil nå være tilgjengelig ved å gå inn på testside123.net23.net, men nå skal vi også gjøre den tilgjengelig ved å gå inn på testside123.tk.

Vi begynner med å navigere oss inn på dot.tk. I tekstboksen midt på siden skriver vi får URL-adresse, som i dette tilfellet er http://www.testside123.net23.net., og trykker next.Under det første feltet på denne siden kan du velge hvilken URL-adresse du og andre skal gå inn på for å komme inn på nettsiden vi lagde tidligere. Her skriver vi testside123.tkLenger ned på siden vil du få alternativet mellom to forskjellige løsninger (begge er gratis). Her anbefaler vi at du benytter løsningen som krever en e-postadresse, fordi denne har flere muligheter. Uansett hvilken løsning du velger, vil nettsiden din bli tilgjengelig fra adressen du valgte ovenfor. Klikk confirm/next.Hvis du valgte løsningen som ikke krevde e-postadresse, er du nå ferdig, og din nettside er nå tilgjengelig fra både den nylig konfigurerte .tk-adressen og adressen med underdomene.

Fortsatte du med metoden med flest funksjoner, vil du nå få opp en side der du kan velge mellom et gratis eller betalt domene. Vi velger gratis.På den neste siden vil vår URL-adresse (http://www.testside123.net23.net) automatisk være fylt ut, men det kan være lurt å dobbelsjekke. Også her må du registrere din e-postadresse.Når du klikker next vil du få opp en side der du også må knytte en bruker til e-postadressen din. Full ut brukernavn og passord, og klikk next igjen.Registreringen din er nå fullført. For å få aktivert domenet må du klikke deg inn på en aktiveringslink du har fått i innboksen din på brukeren du registrerte .tk-brukeren din med (sjekk spam-mappe også). Etter du har gjort dette, er adressen ferdig! Skriv nå .tk-adressen i URL-feltet på nettleseren din, og nettsiden skal dukke opp!

Rediger nettsiden dinEn ting du sikkert har lyst til å gjøre etter å ha opprettet nettsiden din, er å redigere den. For å gjøre dette, må du først logge deg inn på 000webhost sine sider. Gå inn på adressen over og klikk på Members Area. Logg deretter inn med din registrerte e-postadresse og passord.
Etter du har logget inn klikker du på Go to cPanel bak nettsiden du ønsker å redigere.
Bla nedover i kontrollpanelet til du finner seksjonen Files.Her har du 3 forskjellige måter å legge inn dine nettsidedokument på. Den første, View FTP details, viser deg dine FTP-innloggingsdetaljer slik at du kan logge inn med disse i en klient som f. eks. FileZilla. De to andre er også FTP-klienter, bare at de er integrert i nettleseren. Pass på å ikke last opp nettsidene under root mappen, men i public_html..

Brukerens avatar
medlem i 177 måneder
 

Hva er poenget med et

Innleggav SeaLion » man 20.09.2010 20:46

Hva er poenget med et tk-domene?

Brukerens avatar
medlem i 249 måneder
 

Re: Oppsett av gratis hosting og .tk domene

Innleggav matsj » tir 21.09.2010 11:00

Poenget er vel at man kan få et gratis domene som ser helt ok ut.. I stedet for en lang url som f.eks "www.testside123.net23.net" så får man "www.testside123.tk", kortere URL og enklere å huske.

Brukerens avatar
medlem i 209 måneder
 

Varer den for evig eller er

Innleggav macuff » lør 09.10.2010 0:19

Varer den for evig eller er det 30 dagers trial?
medlem i 169 måneder
 

Re: Oppsett av gratis hosting og .tk domene

Innleggav Nafoni » lør 09.10.2010 13:30

Den skal vare evig, men hvis nettsiden blir mye inaktiv blir det vel deaktivert.

Brukerens avatar
medlem i 177 måneder
 

SEO

Innleggav reidarny » tir 02.11.2010 12:27

Husk at Google sin søkealgoritme ikke vurderer .tk-domener som viktig for norske brukere. Om du ønsker å bli funnet av norske internett-brukere, bør du registrere et .no-domene.
Sist endret av reidarny den tor 30.08.2012 7:50, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 202 måneder
 

Dere burde sjekke

Innleggav matgal » ons 02.02.2011 17:56

Dere burde sjekke http://dagbladet.tk.
medlem i 166 måneder
 

Nyhet?

Innleggav KriSkj » man 18.07.2011 9:58

Dette var vel strengt talt en nyhet i 1999....?

Brukerens avatar
medlem i 210 måneder
 

@KriSkj: tror det var ment

Innleggav myPhone » man 18.07.2011 16:36

@KriSkj: tror det var ment som en guide, ikke en nyhet. Og den ble vel sendt inn som del av konkurransen artikkel/525/kreativ1no-august-konkurranse

Brukerens avatar
medlem i 192 måneder
 

Det er mye bedre og velge

Innleggav Flipsen » lør 19.05.2012 13:19

Det er mye bedre og velge ingenting på det subdomenet, og velge mittdomene.tk på "Your Own Domain" . Oppdater deretter DNS på my.dot.tk.
medlem i 143 måneder
 


Returner til Artikler (Kreativ1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]