Rippe en nettside

Rippe en nettside

Innleggav KDN » søn 01.08.2010 14:31

Enkelte ganger kan det være greit å kunne laste ned en nettside og alt den linker til enten for å studere teknikker eller for å laste ned store menger innhold fra siden.

I denne artikkelen skal vi benytte oss av programmet WebGrabber for å laste ned en bildeserie som vi senere skal eksportere til en kortfilm. Merk at de fleste websider er kopibeskyttet slik at du benytter dette verktøyet på eget ansvar.

WebGrabber er kun tilgjengelig på Mac og kan lastes ned fra epicware sin hjemmeside. Etter et raskt Google søk ser de ut til at HTTrack gjør det samme for Windows og Linux brukere.

Det første du må gjøre når programmet har startet er å spesifisere hvilken side som skal lastes ned. I vårt tilfelle er det 1080p bildeserien av filmen Big Bucks Bunny som finnes på følgende link:
http://media.xiph.org/BBB/BBB-1080-png/Deretter velger du hvor filene skal lastes ned. Noter at ”rewrite local links” er huket av slik at linkingen av filer lokalt fungerer som det skal. Den siste viktige innstillingen vi trenger å justere for vårt eksempel er dybden på linkene som skal lastes ned. Denne innstillingen finnes under downloading fanen. Vår side har alle filene vi trenger linket opp direkte slik at vi spesifiserer 1 i download depth. Klikk på start for så å følge fremdriften under output fanen.

Programmet har en drøss av andre innstillingsmuligheter som er relativt selvforklarende hvis du har behov for de.

Merk at denne nettsiden er på ca 30GB, så dette vil ta noe tid avhengig av nettlinjen din. Vi skal benytte oss av denne bildeserien i en artikkel serie gjennom hele neste uke, så hvis du ønsker å følge med på hvordan vi leverer det hele ut som en film på en nettside anbefales det å laste ned filene.

Bildeserien er også tilgjengelig i en pakket 360p versjon som er på 4GB.

Big Bucks Bunny's logo og bildeserie som er benyttet i denne artikkelen er Creative Commons Navngivelse 3.0 beskyttet - Blender Foundation.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 236 måneder
 

Akkurat hva jeg har tittet

Innleggav pushit » søn 01.08.2010 14:59

Akkurat hva jeg har tittet etter, men kom ikke over Epicware's WebGrabber. Mange takk :) Gleder meg til resten av artikkelserien.
Sist endret av pushit den søn 01.08.2010 15:04, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 193 måneder
 

tenkte bare jeg skulle si

Innleggav sifa » søn 01.08.2010 15:00

tenkte bare jeg skulle si ifra om at du har fått slengt på en " i slutten av url'en til hjemmesiden til epicware, dermed fungerer ikke linken.. fin artikkel :)

Brukerens avatar
medlem i 189 måneder
 

@sifa Takk, rettet. Var

Innleggav KDN » søn 01.08.2010 15:15

@sifa Takk, rettet. Var editoren som hadde byttet om på typen " for å avslutte link koden.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 236 måneder
 

Takk, stilig ;D

Innleggav ddybing » ons 07.09.2011 11:23

Takk, stilig ;D

Brukerens avatar
medlem i 165 måneder
 


Returner til Artikler (Kreativ1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Ingen registrerte brukere