Ny proffskjerm fra Eizo

Ny proffskjerm fra Eizo

Innleggav admin » fre 06.11.2009 17:42

Ny proffskjerm fra Eizo

Eizo lanserer ny 24" hardwarekalibrert proffskjerm med navnet ColorEdge CG243WK. Skjermen er spesielt egnet for foto, layout, grafisk design og videoredigering. ColorEdge CG243 kombinerer widescreen-formatet med rask responstid, meget stort fargerom og profesjonell kontroll over fargegjengivelsen.

Fordelen med CG243W er det store fargerommet som skjermen leverer. Det nye IPS panelet til denne Eizo-skjermen yter hele 98% av Adobe RGB fargerom slik at den kan vise det meste av fargene fotografer leverer i Adobe RGB modus. Den reproduserer ifølge Eizo 100% av fargene som blir brukt I broadcasting som PAL/SECAM, SMPTE-C og HDTV. Hver Eizo ColorEdge er også pre-kalibrert fra fabrikk på 25 punkter over hele skjermen. Itillegg blir hver panel målt med en robot som har påmontert et Minolta spektrofotometer. Dette gir sorterte paneler til ColorEdge familien som sikrer at hver bruker får riktige farger og gråtoner fra midten og ut i hjørnene på skjermen.

DisplayPort


Eizo har også valgt å introdusere DisplayPort, skjermstandarden som Apple nå benytter på alle sine maskiner. Med nye DisplayPort skjermkort som støtter 10-bit output og fremtidig programvare som Photoshop CS5, Lightroom 3 vil man få ytterligere forbedringer i hudtoner, fargeoverganger og forløpinger på ColorEdge CG243W, dvs. hele 64 ganger mer enn tidligere ColorEdge modeler.

Eizo har ikke utelatt DVI og ColorEdge har en DisplayPort og to DVI-I innganger med autoswitch som sikrer kompabilitet med nye og gamle Macer/PCer. Med ColorEdge CG243W følger 3 skjermkabler, DisplayPort til Mini DisplayPort, DVI til DVI og VGA til DVI skjermkabel. Skjermen kan og brukes som USB2-hub og har to utganger for tilkobling av tilbehør som digitalkamera og USB2 kortleser med overføringshastighet opp til 480 MB/s.

Rask responstid


Det unike med ColorEdge CG243W er at den kombinerer fargekorrekthet med rask responstid på 6 ms. En overdrive-krets gir raskere responstid som gjør ColorEdge CG243W godt egnet for profesjonell foto, design, grafikk, videoredigering og spill.


Eizo ColorEdge CG243, inkludert hood, har en veiledende pris på hele NOK 17595,- og vil bli tilgjengelig i løpet av november.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 227 måneder
 

Har ingen erfaring med slike

Innleggav Runert » søn 08.11.2009 12:34

Har ingen erfaring med slike skjermer, hvordan vil denne fungere etter at den er kalibrert vurdert mot en kalibrert imac 27 i lyskontrollerte omgivelser?

Noen tanker?

Brukerens avatar
medlem i 205 måneder
 

Det er vell omtrent som å

Innleggav svar » tir 09.02.2010 20:15

Det er vell omtrent som å sammenligne epler og bananer.
Denne skjermen kan vise nesten 100% adobeRGB, skjermene på iMacer kan max vise superRGB.

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 219 måneder
 

Re: Ny proffskjerm fra Eizo

Innleggav Runert » ons 10.02.2010 10:09

Hva er så konsekvensen av dette. Om jeg kalibrerer en skjerm som viser superRGB, kalibrerer min epson tilsvarende, vil jeg da kunne få like bilder i print som på skjerm?

Ikke helt fornøyd i dag med min imac 24 når det kommer til dette. Spesielt s/h bilder får et litt preg i print.. vanskelig å si skikkelig, litt mindre kontraster og kanskje et hakk mørkere..

Brukerens avatar
medlem i 205 måneder
 


Returner til Artikler (Kreativ1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]