Lage filmfiler til riktig visningformål

Lage filmfiler til riktig visningformål

Innleggav Roy M » tor 09.05.2013 11:18

De fleste fritidsfilmere/ amatørfilmere er flinke å importere digitale kameraopptak til redigeringsprogram og redigere opptakene fram til et sluttprodukt. Å svi filmen ut på en DVD eller Blu-Ray er også ganske så "Plug & Play" i de fleste enklere programvarer fordi man ikke trenger å vite hva som skjer i kulisssene. Ikke så enkelt i de semiproffe programvarer hvor eksportalternativene nærmest hagler over oss som ikke skjønner forskjellene på alle alternativene. Vi blir nærmest handlingslammet av det. Hva skal brukes når?

Når det kommer til å lage filmfiler for bruk til andre medier enn plate, så er kompetansen svært mangelfull blant filmerne og resultatene blir derfor så som så. Ofte helt katastrofale. Det ødelegger opplevelsen for den som har laget filmen og dem som man deler filmen med.

Å forstå begrepet filmfil er ikke så vanskelig. Det som er vanskelig er å lære hvordan eksportere en egenprodusert film til et filmfilformat som er egnet til den bruk man ønsker. Målsetningen er selvsagt å få et ideelt sluttresultat mht visningskvalitet og filstørrelse. Vi ønsker normalt en best mulig seeropplevelse enten man ser filmen på mobil, nettbrett, datamaskin, via prosjektor/ HD-prosjektor eller på kino!!

Ute i det store internettet finnes et hav av ulike guider, brukerfora, veiledninger, demovideoer - alt på "fremmedlandsk" som man kan blir mildest talt sterk frustrert av. Felles for dem er at de inneholder side opp og side ned med avhandlinger inkluderende kryptiske begreper og formuleringer for menigmann.

Da er vel signalet og ønsket veldig klart for leserne: Finnes det en forenklet veileding; som gjerne i en tabellarisk form gir den jevne filmer en brukbar rettesnor på hva som kan bli bra i forhold til forutsetningene og intensjonene?
medlem i 145 måneder
 

Returner til Arbeidsflyt / infrastrukturHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]