Kjøpe objektiver i USA

Kjøpe objektiver i USA

Innleggav folegali » man 22.02.2010 18:04

Hei!
Skal straks til New York, og da tenkte jeg å spandere på meg noen nye objektiver. Har lest litt om objektiver på forskjellige plasser å har funnet ut at det er 3 objektiver jeg har lyst på. Jeg er ikke noe proff fotograf og har heller ingen planer om å bli det, men setter pris på gode bilder og synes det er moro å fotografere. Så jeg har prøvd å finne noen objektiver som ikke er altfor dyre og heller ikke er det billigste..

Her er disse jeg har plukket ut:
1. Wide Angle AF Nikkor 24mm f/2.8D Autofocus Lens
( http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... ikkor.html )
evt. Super Wide Angle AF Nikkor 20mm f/2.8D Autofocus Lens istede for den over.. (http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... le_AF.html)

Normal AF Nikkor 50mm f/1.8D Autofocus Lens
( http://www.bhphotovideo.com/c/product/2 ... _50mm.html )

Normal Macro 60mm f/2.8D AF Micro Nikkor Autofocus Lens
( http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... focus.html )

Noen som kan en del mer om objektiver enn det jeg kan, og som kan si om disse er verdt å bruke penger på? Har forresten et Nikon D40 og bruker standard objektivet som følger med, så alt er vel bedre enn det :-P

Takk å takk! 8-)
medlem i 167 måneder
 

Re: Kjøpe objektiver i USA

Innleggav Runert » ons 24.02.2010 17:50

Hei!

Så ingen har svart deg, så skal skrive noen ord om objektivene (er selv en nikonmann så kjenner de fleste av de personlig.)

Generelt må du ha af-s for å få autofokus på ditt kamera. Desverre ble dette kamera levert uten innbygd fokusmotor.

Begynner på toppen.

24mm Har jeg brukt med stort hell på f90x (filmbasert slr). Fungerer også tilfredsstillende til denne prisen på d300. Koselig objektiv som bygger lite og er et tilnærmet normalobjektiv på dx-formatet. (slik som ditt kamera).

20 mm har jeg ikke prøvd selv, men jeg hadde ikke personlig lagt penger i disse 4 mm under det over, begge like lyssterke og vil dekke det meste av samme bruk.

50mm f1,8 er et regelrett kupp til den prisen de selges for. Skarpt, lett og godt!! Et av mine absolutt beste objektiver. Veldig fornøyd!!!
(dog trenger du 50mm f1,4 af-s for å få autofokus på ditt kamerahus.)
Dyrere og mer lyssterk med innbygd fokusmotor.

macro 60mm af-d er et sylskarp objektiv. Både som macro og liten tele. Vær klar over at arbeidslengden ikke er så lang ved makro så du kan skremme innsekter osv. Skal du ta slike makro anbefalles generelt lengre arbeidslengder. Det fins mange slike, kan nevne tamron 90mm og nikons egne 105mm vr.
Heler ikke autofokus på dette objektivet. Objektivet har har ikke internfokusering, det vil si at fronten på objektivet snurrer rundt når du fokuserer og beveger seg utover. litt som når du zoomer på ditt kit-objektiv.
Dette objektivet har kommet i en af-s version, som vil gi deg autofokus og internfokusering i objektivet. Tror du bør ta en titt på det. Koster litt mer, men verdt det.

Generelt bør du sjekke ut nikkor 35mm f1.8 dx af-s. http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... _1_8G.html

koster ikke stort og vil gi deg autofokus. Kjempe skarp og fin.

Generelt vil jeg vurdere om du bør kjøpe noen av disse i Norge, prisdifferansen er noen ganger bare hundrelapper og her i norge har vi gode rettigheter mtp reklamasjon osv.
Støtte norge er jo også flott:)

Ønsker du mer info, eller noe annet send meg gjerne en pm.
Er du oslokar kan vi sikkert også ordne så du kan prøve noen av disse på kamera ditt om du ønsker, så kan du se hvordan de fungerer med manuellfokus.

GOD TUR!

Rune

Brukerens avatar
medlem i 172 måneder
 


Returner til Optikk, blitz og utstyrHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]