Skalering av bilder for bruk i storformat.

Skalering av bilder for bruk i storformat.

Innleggav bjornm » tor 30.09.2010 17:19

Jeg har noen spørsmål etter å ha lest artikkelen her inne kalt "Bildeproduksjon Del 1."

Hvis man f.eks bruker stock-bilder på en 50x70 cm plakat kan man vel ikke unngå å måtte "resample" bildet for å få det stort nok dersom man vil ha god oppløsning? De fleste stockbilder er jo gjerne maks 40-50 cm i bredden med en oppløsning på 300 ppi. Og er det noen spesiell måte å designe og bruke bilder i storformat på, annet enn å fylle inn de faktiske dokumentmålene? Hva hvis man skal designe en banner på 2X4 meter f.eks. Jobber man da i det faktiske formatet med enorme bildefiler?
medlem i 131 måneder
 

Re: Skalering av bilder for bruk i storformat.

Innleggav skrukketroll » lør 16.10.2010 22:32

Storformat blir plottet, da holder det med 150 dpi. Dessuten er det sjeldent at man står klin oppi plakater og større ting, da gjør det ikke noe om det er litt pikselert eller uklart bilde. Så et bilde som ved 300 dpi er 40 cm bredt skal holde fint.

Jeg pleier å kjøre ut (et område av) bildet i full størrelse på forhånd for å være på den sikre siden.

Du kan fint jobbe i f.eks. halve størrelsen (da må oppløsningen være det dobbelte av det du kommer til å ende opp med), bare du spesifiserer i bestillingen din overfor trykkeriet hvilken størrelse det skal være.
medlem i 133 måneder
 

Re: Skalering av bilder for bruk i storformat.

Innleggav bjornm » søn 17.10.2010 21:45

Skjønner, leste også på sidene til et trykkeri med storformat som spesialfelt, at man vanligvis setter opp dokumentet i 10% av ferdig størrelse dersom det er snakk om store bannere o.l. Takk for svar!
medlem i 131 måneder
 


Returner til BildebehandlingHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron