Lowkey fotografering!

Lowkey fotografering!

Innleggav ElixiPixie » tor 27.09.2012 19:14

Hei! Jeg er ny her og jeg heter Marianne, er 17 år og går foreløpig på VGS. Og jeg som alle andre her inne har grafiske og fotografiske drømmer! Men for å kunne nå de ønsket jeg å oppsøke et godt forum som kan gi god og lærerik kritikk.

Derfor ønsker gjerne å dele mine lowkey bilder i bytte mot nyttig konstruktiv kritikk, tar gjerne imot annet og! Jeg har tatt i bruk forskjellige lyssettinger for å oppnå forskjellige uttrykk og stiler. For å si kort om bildene er de tatt med 50mm & 55-115mm(?) Det er noe av det vanlige, vil jeg tørre og påstå.

1. http://4.imgland.net/y5AE9hE.jpg

2. http://4.imgland.net/9fuTE9C.jpg

3. http://4.imgland.net/SRw7rMq.jpg

4. http://4.imgland.net/KSprh6W.jpg

5. http://4.imgland.net/ho_Tgbd.jpg

6. http://4.imgland.net/xL_nK8H.jpg

- Eli :)
medlem i 86 måneder
 

Re: Lowkey fotografering!

Innleggav hailstiffler » man 01.10.2012 6:38

Hei, jeg synes du definitivt er på riktig vei, men det er et par tekniske tips jeg gjerne vil komme med og noe av det er personlig mening og smak, altså ikke nødvendigvis riktig for deg :)

Det første jeg tenker på er at low key fotografi involverer sterke kontraster, noe som ikke alltid er like flatterende for uren hud slik som enkelte av dine modeller kanskje ser ut til å ha, husk kontrastene får virkelig kviser osv til å poppe ut av bildet og stjeler kanskje for mye oppmerksomhet. Mange velger å retouche sine bilder i Photoshop for nettopp å eliminere slike ting som kan ta bort oppmerksomhet. Andre har som en regel å kun fjerne ting som vil være borte om ett par måneder, altså kviser, små sår, skorper, men ikke arr, og slikt som faktisk hører til personen. Jeg er en av de sistnevnte.

Det finnes også de som kategorisk ikke gjør noe retouch, og er du en av de så er det selvfølgelig helt ok. :)

Det neste jeg tenker på er at fra bilde 3 og utover ser det ut til at du ikke har fokusert på øynene, på noen av bildene ser det ut til at du har fokusert på leppene/haken (vanskelig å si) og på et annet bilde ser det ut til at du har fokusert på hånden til modellen.
Min personlige mening er at man alltid skal fokusere på øyenene på portretter, vel det er unntak så klart, kanskje er man ute etter et helt annet uttrykk, men dine bilder slår meg som noe teknisk fremfor at du har gått inn for å ikke ha fokus på øynene.

Fokuspunkt innstillinger på kamera er viktig, de aller fleste kameraer kommer i dag med flere fokuspunkter og innstillinger for hvordan de brukes, på portrett-fotografi bør man bruke ett enkelt fokuspunkt og altså fokusere på ett øye, helst det nærmest deg, eller begge om det er mulig.

Jeg vet ikke om du kjenner til å panere med låst zoom, men om du zoomer inn på ett øye og f.eks zoom punktet i ditt kamera er i senter av viewfinder kan du enkelt panere om til komposisjonen du ønsker etter at fokus er låst, altså la fokuspunkt i ditt kamere være over nærmeste øye, zoome inn, la zoomer låse, hold låsen aktiv og paner slik du ønsker

Husk at dette er mine betraktninger "utenfra" ikke la meg eller andre påvirke din stil for mye, mange vil gjerne prøve å påvirke deg når man spør om kritikk, finn ditt eget uttrykk og hold deg til det og utvikl det, som jeg sa innledningsvis så syns jeg du er på vei.

PS, jeg mener altså ikke at det er feil å spørre om råd, men syns du rådene du får høres feil ut i forhold til retningen du ønsker å ta som fotograf så ignorer de.
medlem i 104 måneder
 

Re: Lowkey fotografering!

Innleggav ElixiPixie » man 01.10.2012 11:55

Haha Neida! Setter stor pris på svar! :)

Det med fokusen er jo litt som så. Når man bruker 50mm som jeg har brukt er fokusnivået så nøykatig at det er nesten greskt å få fokusen 100% perfekt. Men jeg vet at på et av bildene er fokusen ikke helt riktig, men da er modellen det!

Og ja det med retouching, jeg kan jo såklart gjøre det, men som en skoleoppgave var det lyset som var første prioritering! Men ja, photoshop og lightroom er perfekt til sånt, det vet jeg! :D

Men som sagt takk! Å skape sin egen stil er jo viktig det ja, men man blir ikke bedre uten hjelp fra andre!

-Eli
medlem i 86 måneder
 


Returner til FotograferingHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]