Flash for TV - én av Adobes nyheter på NAB

Adobe Strobe

På NAB-messen som arrangeres denne uken i Las Vegas presenterer Adobe en rekke nyheter innen programvare for video og interaktive medier, med fokus på utvikling og distribusjon av innhold for datamaskiner, TV og mobile enheter. Adobe lanserer blant annet "Flash Platform for the Digital Home", en helt ny versjon av Flash-teknologien som er utviklet spesielt for TV og som er øremerket bruk i Set-Top-bokser, TV-apparater med Internett-tilkobling, Blu-ray-spillere og andre typer enheter.

I følge analyseselskapet comScore Media Metrix, benyttes Adobe Flash-teknologien til å distribuere mer enn 80 prosent av all video som vises via Internett. Adobe Flash Player som i dag finnes installert på mer enn 98 prosent av alle Internett-tilkoblede datamaskiner, gir seerne tilgang til nytt "rikt" innhold på nettet uten å måtte laste ned ytterligere programvare.

Adobes nye "Adobe Flash Platform for the Digital Home" gir brukere nå også anledning til å se videofilmer på web i HD-format via egen TV. Via Flash-baserte applikasjoner kan man veksle mellom TV-program og webinnhold utenfor web-leseren. Innholdsleverandører vil kunne nå ut til millioner av tilkoblede enheter i privathjem, samtidig som kabeloperatører og hardware-leverandører kan skape nye tjenester og brukergrensesnitt som gir en ny opplevelse for seerne.

Flash for the Digital Home vil forandre hvordan vi benytter TVen. Forbrukere vil få tilgang til sine favorittfilmer, applikasjoner, tjenester og andre "rike" web-løsninger på forskjellige skjermer i hjemmet.

sier David Wadhwani, general manager og vice president, Platform Business Unit hos Adobe.

De første produktene og hardware-løsninger med støtte for Flash vil antagelig bli tilgjengelig i løpet av andre halvdel av 2009. Mer informasjon om Flash Platform for the Digital Home finner du hos Adobe.

Ny standard for mediespillere

På NAB presenterer Adobe også Strobe, et nytt rammeverk for programutvikling som har som mål å etablere en åpen bransjestandard for mediaspillere. Strobe forenkler arbeidet med å utvikle og distribuere video-innhold og interaktive opplevelser med høy kvalitet til nettbrukere.

Adobe forhåndsviser i tillegg Adobe Story, en ny applikasjon for manusforfattere i film- og TV-bransjen. Adobe Story, som er i en tidlig utviklingsfase, skal støtte og forenkle samarbeidsprosessen hvor flere forfattere er involvert. Programmet kommer til å integreres med andre Adobe-produkter, som en del av Creative Suite-familien.

En annen nyhet er Adobe Premiere Pro CS4 versjon 4.1, en oppdatering som vil tilbys kostnadsfritt til brukere av Premiere Pro CS4. Den nye versjonen har blant annet bedre kompatibilitet med digitale filmkameraer fra RED og støtte for Avid Media Composer: Avid-prosjekt kan nå eksporteres til Adobe Premiere Pro direkte uten at mediafiler trengs konverteres. Adobe Premiere Pro 4.1 forventes å være tilgjengelig mot slutten av mai 2009.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS