Celtx 2.0 - Det er historien det handler om.

Celtx
Open Source-programmet Celtx har kommet ut i versjon 2.0. Celtx kan hjelpe deg med pre-produksjon for prosjekter innen film, video, dokumentar, teater, tegneserier, reklame, spill, musikkvideo, radio, podcats, screencasts eller hvordan du ellers måtte ønske å fortelle historien din.

Den første store nyheten i Celtx 2.0 er noe de kaller Celtx Studios. Dette er en tjeneste der Celtx tilbyr sikker lagring av prosjekter på nett, noe som gjør det trygt og enkelt å samarbeide på prosjekter. Celtx Studio er i en beta-fase og er derfor gratis frem til 24. mars. Etter det vil tjenesten koste $50 i året.

Den andre store nyheten er muligheten for å utvikle og installere plugins/Add-Ons som kan gi utvidet funksjonalitet. Slike plugins må først godkjennes av Celtx, før de blir tilgjengelig i den nye Celtx Toolbox. Det er opprettet en egen side for utviklere, der du vil finne mer informasjon rundt utvikling av plugins/Add-Ons.

Celtx Splashscreen

Det er også kommet en rekke andre forbedringer og funksjoner som du kan lese mer om på Celtx Blog.

Da Celtx er Open Source, er det gratis og tilgjengelig for nedlasting for Windows, Mac og Linux. Som om ikke det skulle være nok, finnes programmet på norsk i tillegg til mange andre språk.

Kilde: ProVideo Coalition

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS