En enkel løsning for m2t-videofiler på Mac

ClipWrap
Har du noen gang mottatt m2t-videofiler på Mac og irritert deg over å måtte konvertere de til Apple Intermediate Codec, ProRes 422 eller andre formater for å få redigert dem? Da kan programmet ClipWrap være noe for deg.

ClipWrap er et program som gjør det raskt og lekende lett å gjøre om m2t-filer til QuickTime-filer. Alt ClipWrap gjør er å pakke om m2t-filene i en QuickTime .mov-container, slik at filene kan leses av alle programmer som har støtte for QuickTime: Det foregår ingen form for videokonvertering.

I tillegg slipper man å bekymre seg for ulike formater i m2t-filene, da ClipWrap automatisk kjenner igjen bildestørrelse og hastighet. Programmet har også støtte for overføring av tidskode, slik at man kan laste inn materialet fra tape igjen senere om det skulle være behov for det.

Sist men ikke minst kan programmet automatisk lime sammen m2t-filer som er automatisk oppdelt av kameraer som f.eks. tar opp til disk-opptagere. Man mister ingenting av begynnelse eller slutt, noe som lett kanskje ved direkte konvertering/transkoding fra m2t til Apple Intermediate eller ProRes, og man ender opp med en enkelt QuickTime-fil.

Se demonstrasjonsvideo av hvordan ClipWrap fungerer.

Det er dessverre ikke støtte for ompakking av video fra AVCHD-kameraer enda, men det er i følge de som har utviklet programmet noe det med tiden vil komme støtte for. Du finner svar på en rekke spørsmål rundt ClipWrap på support-siden deres. Programmet er fortsatt bare i versjon 1.x, så det blir spennende å følge prosjektet videre.

ClipWrap er shareware og kan kjøpes via nettet for $50.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS