Hvorfor skal du bruke OpenType-fonter?

Hvorfor skal du velge OpenTypeEn av de eldste mytene om DTP er: «bruk aldri TrueType-fonter for profesjonell DTP». Det stemte kanskje tidlig på 90-tallet, men det er ingen grunn til ikke å bruke dem i dag. Det er derimot et enda bedre fontformat du burde bruke: OpenType.

Hvorfor OpenType?

OpenType

  1. De har kun én fil per font, slik at du ikke behøver å holde orden på separate fontfiler for skjerm og skriver.
  2. De kan brukes på flere plattformer, slik at du kan bruke den samme fonten på både Mac og PC.
  3. De kan inneholde tusenvis av tegn, slik at du ikke lenger trenger separate ekspertfonter.
  4. De kan inneholde intelligente tegn, for eksempel automatisk brøk, spesialtegn og bokstavpar som endres avhengig av hvor de står i ordet
  5. De gjør det mulig for OpenType-kompatible programmer å følge spesielle instruksjoner i fonten, kalt glyffvarianter, og bytte ut tegn automatisk når det er relevant. Med for eksempel kalligrafiske skrifttyper vil programmet være smart nok til å bruke en type «t» i starten av et ord, og en annen type i midten av ordet (slik at den elegant fester seg til bokstavene rundt den). Programmer som ikke er OpenType-kompatible - for eksempel eldre versjoner av QuarkXPress og PageMaker - kan fremdeles bruke OpenType-fonter, men uten de avanserte glyff-funksjonene og smarte tegn.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

TLZ

Ein ting er å bruke ikkje-OpenType der man allerede har kjøpt fonter, men er det nokon som kjøper "gammeldags"-fonter i dag?

linnmann

Er det muligt å konvertere sin Fontsamling til OpenType?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS