Kom igang med Wordpress

WordPress

Wordpress er et kraftig publiseringsverktøy. Omtrent hvem som helst kan klare å sette opp en Wordpress-blogg i løpet av noen få minutter med et ferdiglaget theme. Det finnes hundrevis av gratis themes allerede, men hvis du er ute etter noen spesielle funksjoner eller ønsker et eget design så må du lage det selv. Det kreves at man kan HTML, CSS og kanskje litt PHP for å kunne lage sitt eget theme. Her er noen tips om hvor man kan komme igang med og eventuelt videreutvikle kunnskapen om hvordan lage themes for Wordpress.

Notis: Alt som er linket til er på engelsk.

Før man setter igang med å lage et theme så må man laste ned og installere Wordpress. Neste steg er å laste ned Starkers som er laget av Elliot Jay Stocks. Ved å bruke Starkers så får man en grunnpakke som inneholder alle funksjonene man har i standard-themen. Forskjellen er at Starkers ikke har noen form for formatering.

Det finnes flere gode sider som tar for seg programmering av WordPress-themes. Under er en liste med noen ressurser som kan hjelpe deg på veien.

Da setter vi ordet over til Chris Coyier som har en grundig 3-dels screencast/podcast. Merk at de første 11 minuttene av del 1 tar for seg installasjon av WP og Starkers.
123

WordPressNår man skriver css for styling av poster så er det en fordel å ha alle mulig former for innhold på siden. Da er wp-candy sin pakke en enkel løsning. Den installeres enkelt ved å importere filen du har lastet ned ved hjelp av adminverktøyet. OBS: dette fyller bloggen din med test data, så er kansje en fordel å ikke gjøre dette på en side som ligger ute.

En annen ting mange har begynt å bruke, og som er nytt i WP 2.7, er funksjonen wp_page_menu. Det som skiller denne fra wp_list_pages er at den nye funksjonen også skriver ut “Home".

Det er som man etter hvert kanskje skjønner uendelig mange muligheter med Wordpress. Eneste måten å bli god på lage themes, er å prøve seg frem og å lese artikler og tips om emnet. Videre følger en rekke linker til gode sider og artikler.

Generell inspirasjon

Noen ressurser

Plugins

  • Akismet - Denne følger med, bare å aktivere.
  • Wordpress statistikk - Se hvor ofte siden din er besøkt og hvilke sider/poster som blir besøkt.
  • Kontakt form - Enkel oppsett av former.
  • Feedburner - Få oversikt over hvor mange som følger med på din rss strøm.
  • WP Flickr Manager - Bruker du Flickr til bildene dine? Da er dette en god plugin for integrasjon mot WP.
  • TwitterSuite - Tweet this knapp, tweetbacks ++ Ta en titt på linken for full info.
  • Lifestream - ønsker du å gjøre bloggen litt mer personelig ved å dele Flickr bilder, avspilt last.fm musikk, dine favoritt rss strømmer, youtube, etc? Da er denne pluginen noe for deg.
  • WP-Cumulus - En interaktiv tag sky.

Finn flere plugins på WordPress.org/extend/plugins.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

termserv

Takk for en kjempepost KDN!

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

admin

Denne var bra ja KDN!

termserv

Du kan jo for øvrig legge til WpRecipes (.com) til listen. En utrolig bra side med triks og hacks til WP :)

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

OlafG

Fordelen med WP_page_menu er jo at du også kan eksludere sider veldig lett.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS