Microsoft lanserer Wordpress-konkurrent

Microsoft lanserer Wordpress-konkurrent

Microsoft er ikke et selskap som er kjent for åpen kildekode, eller friprogramvare som det også kalles. Allikevel har det skjedd noen endringer i Redmont og Microsoft lanserer nå en ny blogg-plattform med åpen kildekode som en konkurrent til svært populære Wordpress og andre bloggplattformer. Årsaken til produktlanseringen er mest sannysnlig ønsket om å gjøre Microsofts .NET-plattform mer populær i blogg og webdesignmiljøer.

Bloggplatfformen Wordpress har blitt enormt populær og programvaren står bak en stor andel av verdens blogger, både de små og uavhengige og gigantene. Programvaren er utviklet i PHP og benytter MySQL - to teknologier som konkurrerer direkte med Microsoft .NET-plattform. For å nå ut til bloggere har Microsoft nå utviklet Oxite.

Oxite er en ny blogg og publiseringsplattform som er lisensiert under Microsoft Public License, en lisens som er annerkjent av Open Software Foundation. Programvaren har per definisjon åpen kildekode og kan redigeres og endres akkurat slik som utvikleren selv vil. Oxite har støtte for populære bloggfunksjonalitet som gravatar, track og pingback, kommentarer og RSS rett ut av "boksen" og Oxite retter seg dermed mot bloggere. Som Wordpress kan Oxite selvsagt også konfigureres til å være en enkel publiseringsplattform for nettsider som ikke nødvendigvis er blogger.

Oxite støtter ikke PHP og er utviklet i ASP.NET og krever teknisk sett dermed en Windows-server for å fungere (det er mulig å få dette til å fungere gjennom MONO på Linux-servere, men særlig nyttig er det neppe). Oxite er fortsatt i en tidlig alfa-versjon, men programvaren kan allerede lastes ned fra Visitmix.com

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS