Fem gode webverktøy for webdesignere

WebdesignWebdesign og webutvikling er ikke alltid like lett, men med riktig verktøy blir som kjent alle jobber lettere. Det finnes heldigvis en rekke verktøy for deg som jobber med webdesign eller utvikling. På skrivebordet har vi glimrende programvare som Coda, CSSEdit og Espresso, men det finnes også en rekke nyttige og gode verktøy for webdesignere og utviklere som kan være nyttige. Vi viser deg et knippe av gode webbaserte verktøy.

Scrumy

Scrummy
Jobber du på større webprosjekter sammen med flere andre kjenner du helt sikkert Scrum-metodikken. Scrum er en prosjektledermetodikk som i hovedsak benyttes innenfor programvareutvikling. Scrum benyttes gjerne i kombinasjon med systemutviklingsmetoden Extreme Programming (XP), men kan i prinsippet enkelt integreres med alle systemutviklingsmetoder. Webverktøyet Scrumy lar deg gratis og enkelt holde styr over dine webprosjekter, hva som gjøres og når de har blitt gjort. Et godt verktøy for alle som jobber i team eller alene på større prosjekter.

Product Planner

Product Planner

Når man jobber som webutvikler trenger man ofte å tenke nøye gjennom hvilke prosesser dine besøkende skal gå gjennom. Hvordan skal en kjøpsprosess fungere? Hvordan skal brukeren registrere seg selv? Hvordan kan han kontakte oss? osv. osv. Det er veldig lurt å tegne opp disse prosessene og verktøyet Product Planner gjør nøyaktig dette mulig. Når du først har begynt å bruke dette effektivt, lurer du virkelig på hvordan du klarte deg uten.

Kuler

kuler skjermbilde

Å finne de riktige fargene for ditt design kan være en utrolig krevende jobb. Heldigvis har våre venner i Adobe utviklet tjenesten Kuler. kuler.adobe.com er en side med brukergenererte fargepaletter. Palettene organiseres med nøkkelord og rangeres fra 1-5 stjerner. Du kan lage dine egne fargepaletter, og på den måten dele din kreativitet med andre. Det fine med kuler er at palettene kan lastes ned som Adobe Swatch Exchange filer, som kan importeres inn i Adobes programmer, klare til bruk.

SquareRocks

SquareRocks

Verktøyet SquareRocks er i samme bane som Adobe Kuler, men SquareRocks gir deg vesentlig lettere gode ideer når det gjelder fargekombinasjoner. Hver gang du refresher SquareRocks, dukker det nemlig opp nye og unike fargekombinasjoner du kan benytte deg av - helt gratis!

FontStruct

FontStruct Gallery

FontStruct er et Flash-basert fontverktøy som inneholder forhåndslagde former man kan bruke til å lage fonter. Det er grenser for hvor sofistikerte fonter man kan lage, men med litt kreativitet kan man nok klare å lage noe kult. Alle fontene som lages med FontStruct lisensieres under Creative Commons, som betyr at hvem som helst kan laste ned fontene gratis. Likevel er det bare fonter lisensiert uten "No Derivatives" som kan bli brukt som utgangspunkt til nye fonter.

FontShop, firmaet som har laget tjenesten, har laget en liten screencast som enkelt forklarer hvordan bruke FontStruct. Det er allerede laget flere hundre fonter, som ligger ute i FontStruct-galleriet. Ta en titt, bli inspirert, og prøv selv!

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Lokehue

Ser ikke likheten mellom Kuler og Squarerocks. Kan ikke se at de ligger i samme "bane" heller.

Kuler er en avansert fargeeditor for oppbygging av paletter, Squarerocks er så vidt jeg kan se bare en tilfeldig fargegenerator. Det vil si at fargene som vises er helt tilfeldig. Skjønner ikke helt hva dette kan brukes til når man skal bygge opp en fargepalett.

Jeg vil i alle fall ikke anbefale å velge farger via en slumpgenerator til en webside (skjønt det ville jo forklare en del av det som ligger der ute...) Kanskje bedre å la programmerere programmere, og designere designe? ;-)

skaugabr

Fin artikkel. Men hvorfor nevnes Espresso så ofte for tiden? Den er i beta, lukket beta. Og alle betaene jeg har testet så langt, har ikke vært "glimrende". Litt tidlig å kalle den det...eller er det noe jeg ikke har fått med meg?

sag

Glimrende artikkel. Tester nå ut Scrumy. Takk for tipset.

martin

Grunnen til at Espresso nevnes så ofte for tiden er fordi den er et spennende svar på den statusen Coda har fått for webfolk som bruker Mac. Coda har etablert seg som en sikker vinner blant svært mange webfolk. Når MacRabbit, som har laget CSSEdit, tar opp kampen med Coda, fortjener det litt oppmerksomhet akkurat nå ;)

Hvis Espresso viser seg å ikke være noen suksess når det lanseres, vil nyhetsverdien dale fort :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS