Mye Flash-nytt fra Adobe

På utviklerkonferansen Adobe MAX 2008, som arrangeres denne uken i San Francisco, presenterer Adobe flere nyheter fra Adobe Flash Platform. Plattformen er et komplett system med integrerte verktøy, rammeverk, klient- og serverprogramvare for utvikling av web-applikasjoner, innehold og video - som fungerer på en rekke ulike operativsystem og klienter. Blant nyhetene er forhåndsvisninger av Adobe Flash Catalyst , et helt nytt verktøy for interaksjons - og grensesnittdesign samt kommende versjon av Adobe Flex Builder.

En helt ny komponent i Adobe Flash Platform er Adobe Flash Catalyst ( tidligere omtalt under kodenavnet Thermo), et profesjonelt verktøy for interaksjonsdesign som gjør det enkelt å skape brukergrensesnitt til applikasjoner og interaktivt innhold uten koding. Med Flash Catalyst kan grafisk materiell skapt med Adobe Creative Suite 4 importeres direkte, uten tap av kvalitet, raskt forvandles til dynamiske elementer som knapper, rullegardin-menyer, input-forms m.m.. Et ferdig prosjekt kan publiseres umiddelbart via Flash Player eller AIR. Sammen med neste versjon av Flex Builder gjør Adobe Flash Catalyst det mulig å jobbe med design og utviklingsarbeid parallelt.

Vi har nå hevet Adobe Flash til et nytt nivå. Vi gjør det nå ytterligere enklere og dessuten raskere for kunder å jobbe med denne typen programvare

sier Kenny Bogoe hos Adobe System Nordic.

En åpen beta-versjon blir etter planen tilgjengelig fra Adobe Labs i begynnelsen av 2009. Mer informasjon finnes på Adobes nettsider.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS