Adobe Production Studio for både Mac og Windows

Adobe annonserte i dag, gjennom en pressemelding, at deres Productions Studio-pakke for video- og audio-postproduksjon kommer til Mac så vel som Windows. Adobe CS-pakken og Adobe After Effects lages fortsatt for Mac, men nå vil også Premiere, DVD Encore og Soundbooth komme for Mac. I oktober 2006 ga Adobe ut et betaversjon av SoundBooth for Intel-Macer, så det var kanskje å se på som et lite hint om deres videre satsning på den "nye" Mac-plattformen med Intel-prosessor. De tre sistnevnte programmene kommer kun for Intel-Macer, mens After Effects og Creative Suite 3 kommer som Universal Binaries. Det vil bli vist smakebiter av den nye utgaven av Adobe Production Studio på Macworld Expo 2007, som braker løs neste uke.

Adobe har tidligere sagt at de ikke ville videreutvikle Premiere for Mac, men Apples skifte til Intel-prosessorer har fått Adobe til å snu raskt. Adobes produktsjef for dynamiske medier, Simon Hayhurst sa følgende til Macworld.

"If you look at the industry as a whole, Mac customers are very important to us [...] Pulling Premiere from the Mac was probably the hardest decision we ever made. It was always our intention to bring that back, and Apple’s move to Intel made it easier. [...] I believe we can help Apple sell a lot of Intel Macs."

Adobes hovedfokus for den nye versjonen av Adobe Production Studio og Adobe Creative Suite er integrering. I følge Hayhurst skal så mye som 50% av fokusen i de kommende oppdateringene dreie seg om integrering. Det kan man tydelig se et eksempel på i bildet fra Macworld sin artikkel, hvor muligheten til å importere After Effects compositions vises.

Adobe Premiere for Mac

Den nye utgaven av Adobe Production Studio ventes klar allerede i midten av 2007, noe som henger godt sammen med de tidligere ryktene om Adobe After Effects 8. Dette vil bli milepæl for Adobe, og deres produksjonspakke vil bli en viktig konkurrent til Apples Final Cut Studio.

Kilder:
Macworld
Adobe

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

ch_knapp

Oj.. Her ser vi faktisk starten på utfasingen av PPC-kompatible programmer. Måtte være Adobe.

-Christian

haartufs

Tror de virkelig at det vil lønne seg å porte premiere til mac?
De fleste som redigerer på mac bruker jo mac nettop for Final Cut, eller, det er i alle fall det jeg har fått for meg.
Men men, hvis de kan konkurrere på pris så, det er jo på ingen måte et dårlig program.

jiggigibbie

Interessant.

Her er noe fler bilder.
http://digitalproducer.digitalmedianet.com/articles/viewarticle.jsp?id=93076

Froskus

Bestillt! Windowsversjonen, og med studentrabatt.
Det blir spennende å se om den faktisk kommer på døra den 27. august
Macbook: 2gHz, 2GB ram, 100 GB HD og XP via BC.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS