Enkel brukertesting med Mac

silverback-logoWebdesignfirmaet clear:left har i lengre tid jobbet med et program ved navn Silverback. Det er et enkelt lite program som bruker Mac'ens innebygde iSight-kamera, kombinert med skjermopptak, for å sette sammen brukertester for webdesignere.

Andy Budd forklarer og demonstrerer i videoen under:

Silverback koster $49.95 (NOK 257.-) og 10% av inntektene har clear:left valgt å donere til Dian Fossey Gorilla Fond.

I tillegg til selve programmet, kan det være til inspirasjon for alle som driver med webdesign å besøke nettsiden til Silverback. Paul Annett designet siden med en falsk 3D-effekt som kalles parallax scrolling. For de som husker Sonic the Hedgehog, er det en fin referanse til teknikken. Vitamin har lagt ut en tutorial, laget av Paul Annett, som er verd å få med seg.

Jon Hicks har laget logoen, og skrevet en kort blogpost om prosessen.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

measin

Linker eller mangel på sådent? Alle linker peker til artikkelen.

Giltvedt

Er det bare jeg som synes dette er litt forvirrende?

Er dette altså en app for å teste hvordan en eller flere gjør på en nettside? Slikt utviklere kan observere og lære hvordan man får tilpasset siden så brukere vil bli mer tilfreds med det?

Fortell meg! Jeg hører ikke hva som blir sagt på presentasjonen i det hele tatt.

sag

Ja, helt riktig. Man ønsker at programmet eller websiden man har laget (eller har klar første testversjon for) har den ønskede effekten på brukerne.

Kanskje man etter å teste noen enkle case/operasjoner med 3-5 brukere ser at ingen av dem skjønner hvordan man avbryter en handleprosess eller f.eks. kommer seg tilbake til forsiden i en webapplikasjon. Da er det lurt å gjøre noe med det før man releaser programmet eller websiden.

Så, ja. Enkel brukertesting der man tar opp HVOR testeren klikker samt kan se HVOR på skjermen personen titter / leter etter neste steg.

Virket som et meget interessant (og skitbillig) program.

sag

martin

Takk for tilbakemeldingene ang. manglende lenker. Det er nå rettet.

Det stemmer som sag kommenterer, at Silverback brukes for å teste hele eller deler av nettsider.
NetlifeResearch er et firma som driver med denne typen tester, og de forklarer litt mer om hva brukertesting er, på sine sider.

Hvor utbredt brukertesting er i Norge, er jeg meget usikker på, men et verktøy til i arsenalet er ikke å forakte ;) Det er definitivt en del nettsider der ute som burde gjennomgått skikkelig testing før de ble satt aktive.

Giltvedt

Nå forstår jeg dette bedre og det var ikke lett å forstå hva som foregikk i demoen når jeg ikke hørte hva som ble sagt.

For meg er dette en veldig bra tips for meg som har større planer i nærmere fremtid. Det som jeg har litt vansker med å se meg for i første omgang er å invitere håndplukket personer fra målgruppen til brukertesting. Altså å få de til å møtes opp og sitte foran en Mac maskin og teste det.

Jeg tror jeg kommer til å få kommentarer som: "Hvorfor må jeg reise for å teste og ikke sitte hjemme selv og teste?" og ligende. Kanskje det likevel kan la seg gå når prosjektet får etablert seg et navn i miljøet.

Uansett er dette en interessant program som jeg absolutt vil vudere til bruk når det er aktuelt. Kommer nok til å skrive litt om dette i prosjektbloggen når jeg har mulighet.

Lokehue

Genialt! Jeg har ønsket meg akkurat et slikt program. Dette kommer til å bli svært nyttig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS