QuarkXPress 8

QuarkXPress 8QuarkXPress var lenge bransjestandarden innen desktop publishing (DTP). Etter Mac OS X ble lansert i 2001, brukte de dessverre alt for lang tid på å komme med en OS X-kompatibel versjon. Gang på gang måtte Quark utsette lanseringsdatoen for OS X. Dette ga Adobe et stort forsprang, da de allerede i 2002 lanserte InDesign for OS X. Et helt år senere ble QuarkXPress lansert for OS X. I den perioden vant Adobe store markedsandeler. Quark ønsker nå med det nye QuarkXPress 8 å vinne tilbake deler av markedet.

Mange av endringene i QuarkXPress 8 har å gjøre med brukergrensesnitt og arbeidsflyt, noe Quark fikk en del kritikk for da de lanserte QuarkXPress 7 i 2006.

Her er noe av det nye i QuarkXPress 8.

  • Forbedringer av typografi-verktøy
  • Et nytt verktøy for flytting, rotering og skalering av bilder i sanntid.
  • Ny Bézier Pen Tool
  • "Drag & Drop"-mulighet fra skrivebordet, Adobe Bridge, iPhoto, Microsoft Word, og mange andre programmer med støtte for "Drag & Drop".
  • Umiddelbar tilgang til master-sider og eksportering til PDF, SWF, HTML og EPS.
  • Skikkelig støtte for import av Adobe Illustrator-filer.
  • +++

Ønsker du å vite flere detaljer, anbefaler vi deg å ta en titt på Quarks sider, og PlanetQuarks artikkel om QuarkXPress 8.

De som kjøper QuarkXPress 7 til vanlig pris fra i dag og frem til 1. august 2008, og de som kjøpte QuarkXPress 7 eller en oppgradering mellom 1. mai og i dag, vil få mulighet til å oppgradere til versjon 8 gratis. QuarkXPress 8 forventes sendeklar innen 60 dager.

Kilder: Macworld.co.uk, TUAW, Wikipedia

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

hawkiiz

dette ser ut som en veldig bra oppgradering, og stopper helt sikkert den store flukten til InDesign, men det ser mest ut som en versjon av Indesign med quark-layout. Det eneste jeg kan se at man har her, og ikke i indesign er composition zones, som i følge diverse anmeldelser fungerte ganske dårlig i quark 7. kanskje det er bedre her?

det blir påpekt noen essensielle nyheter her:
bilder har nå både utvendig og innvendig boks, slik at du kan se hvordan bildet er beskåret, dette har vært standard i ID lenge, og burde ærlig talt vært standard for lenge siden.

du kan vri dem uten å bruke et eget verktøy. Dette har ikke indesign, og er helt sikkert nyttig.

Du må ikke lenger lage en boks for å kunne importere bilder og tekst. har vært standard i ID i årevis.

drag and drop. burde også vært standard for lenge siden ID har hatt dette lenge.

Hengende innrykk har visst blitt bedre. ingen nyhet.

Du kan endelig se hvordan en font ser ut før du velger den, og du får se om det er TT, PS eller OT. Dette har vært noe av det mest irriterende ved quark i forhold til ID. flott at de endelig har fått det til!

quark viser nå antall effektive pixler. DET kan være en kjempefordel! I indesign kan du se dette i info-paletten, men jeg synes det ser mer oversiktlig ut slik quark har lagt det opp.

Hele "passport" er borte. det er nå standard med rundt 30 språk i Quark. det var på tide!

Bézier pennen er blitt mye mer brukervennlig, og mer lik den i illustrator. det var også på tide!

hurtigtaster til verktøy som tilsvarer adobes. tusen takk!

endelig kan du flytte objekter 10x så langt ved å holde inne shift+piltast. dette er nok et eksempel på ting vi kjenner fra ID, og som gjør hverdagen mye enklere.

Gleder meg til å få testet denne versjonen i praksis, og endelig ser det ut til at jeg kan gå med på å oppgradere til quark 8 i stedet for å konvertere hele arbeidsplassen til inDesign uten å irritere meg over at det finnes et mye bedre alternativ (etter min mening). Men det er ikke mye de har lagt til, som ikke alleredet finnes i InDesign. det er litt trist, men det betyr at adobe må legge lista enda høyere for CS4, og det er bare positivt! :)

iBoy

Effektiv ppi er en veldig nyttig ting som jeg bruker hele tiden i InDesign. Flott at QuarkXPress også har fått det. Men en annen funksjon fra InDesign som jeg ikke kan klare meg uten, er forhåndsvisning av dokumenter i nettoformat, altså uten utfallende områder. Jeg synes det er håpløst å få inntrykk av hvordan det ferdige resultatet vil bli uten denne muligheten. Noen som vet om dette kommer i QXP 8?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS