Ukens nettside: FontStruct

FontStruct

Denne ukens nettside handler om fonter. Har du noen gang hatt lyst til å lage egne fonter? Da kan dette være noe for deg. FontStruct er en nettside der du kan lage dine egne fonter, helt gratis. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg og trykke på en stor gul knapp hvor det står Create FontStruction - og så er det bare å sette i gang!

Hva?

FontStruct er et Flash-basert fontverktøy som inneholder forhåndslagde former man kan bruke til å lage fonter. Det er grenser for hvor sofistikerte fonter man kan lage, men med litt kreativitet kan man nok klare å lage noe kult.

Alle fontene som lages med FontStruct lisensieres under Creative Commons, som betyr at hvem som helst kan laste ned fontene gratis. Likevel er det bare fonter lisensiert uten "No Derivatives" som kan bli brukt som utgangspunkt til nye fonter.

FontShop, firmaet som har laget tjenesten, har laget en liten screencast som enkelt forklarer hvordan bruke FontStruct.

Det er allerede laget flere hundre fonter, som ligger ute i FontStruct-galleriet. Ta en titt, bli inspirert, og prøv selv!

FontStruct Gallery

Hvorfor?

FontStruct er et glimrende eksempel på noe av det bedre Flash kan bli brukt til på nettet. Det er et utrolig godt stykke Flash-arbeid. Det laster raskt, er enkelt å bruke, og ser visuellt sett veldig bra ut.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS