OpenCut - Fortell historien på din måte!

OpenCut - Susannah

Har du lyst til å gjøre post-produksjon med profesjonelt RED-materiale? Da kan du registrere deg og delta i konkurransen på OpenCut.org - OpenCut er et helt åpent prosjekt, designet for å gi folk muligheten til å redigere profesjonelt produsert videomateriale på sin egen måte. Det er finnes ingen fasit på hvordan fortelle en historie, og det er nettopp det dette prosjektet handler om.

Betalt $25 for å bli med, send dem en harddisk, og de vil sende den tilbake til deg med hele 160GB RED-materiale. I denne konkurransen har du muligheten til å prøve deg på alt fra redigering til lyd/musikk, fargekorrigering og effekter. Du kan nærmest gjøre hva du vil, så her er det bare å la kreativiteten blomstre!

Om prosjektet - OpenCut 1.0: "Susannah"

Det første prosjektet på OpenCut.org, har tittelen Susannah.

Setting: Et skittent gammelt motell langt ute i ingenmannsland. En av de eldste historiene som finnes – to tøffe gutter krangler om en jente. En vinner og en taper.

Høres enkelt ut? Ikke akkurat – det er nemlig du som må fortelle historien.

Format

  • Prosjektet er regissert av Evan Nicholas og produsert av Joe Carnahan og Torrey Loomis.
  • Filmet i 4k 2:1 på RED ONE Digital Cinema camera #21 (Calvin)
  • Skutt på location i Salton Sea-området sør i California, 14-16. desember, 2007.
  • Skyte-manus kan leses hos OpenCut.org
  • "Susannah" krever ca. 160GB harddiskplass

Ut fra det som står på OpenCut-nettsidene, kunne man få inntrykk av at man måtte bruke Mac og Final Cut Studio, men det er ikke tilfelle. Det er ingen krav til hva man velger å bruke av maskinvare eller programvare, for å delta i konkurransen.

For flere detaljer, se OpenCut.org - Husk å lese nøye gjennom reglene. OpenCut Project 1.0 åpner for registrering 18. mai.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

thomasb

Dette ser utrolig spennende ut. Fikk virkelig lyst til å prøve meg på dette! Bare det å få 160GB med profesjonellt RED-materiale er grunn god nok til å delta :)

EirikVR

Evig tøft!
Skulle ønske jeg hadde en Mac Pro eller en Macbook Pro. :(

hansh

Noen som vet hva slags krav som stilles til macbook proen for å kunne redigere? Kjedelig å melde seg på for så å ikke få gjort noe. og 4k krever jo litt av maskinen!

thomasb

Ta en titt på følgende sider:
http://www.red.com/faq/what-are-the-minimum-system-requirements-for-editing/
http://www.red.com/cameras/workflow

Det vil sannsynligvis være en fordel å transkode til ProRes HQ, for redigering på en MacBook Pro. Med en RED Log and Transfer Plugin (BETA), kan du gjøre denne transkodingen i FCP 6.0.3. En annen mulighet er å gjøre transkodingen i Compressor.

Dersom du ikke har jobbet noe særlig med ProRes før, vil jeg anbefale deg å lese følgende: http://kreativ1.no/artikkel/103/prores-422

Det kan også være lurt å stikke innom Apple Workflow-forumet på Reduser.net

Sist men ikke minst, vil det nok dukke opp diskusjonstråder i videoforumet her på Kreativ1 også, for hvordan mest effektivt jobbe med RED-materiale.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS