5 gode gratis fonter

Old Fashion Font

Uansett om du designer websider, magasiner eller rett og slett skal lage en invitasjon til din neste fest, er riktig typografi ekstremt viktig. Med riktig valg av fonter skiller du enkelt ditt prosjekt fra resten og du skaper et unikt "look". Kreativ1 vil i en serie framover presentere deg for gode og helt gratis fonter som du kan bruke i ditt prosjekt.

Diavlo

Først ut er Diavlo, en smule "djevelsk" og gratis font fra Jos Buivenga. Fonten er tilgjengelig i fem fontsnitt (Light, Bold, SemiBold, Book og Black). Diavlo støtter de absolutt fleste språk, deriblant norsk og islandsk. Fonten er gratis for både privat og kommersiell bruk. Last ned fonten Diavlo


Diavlo

Vandalism

Mange har delte meninger om grafitti og kaller dette som regel vandalisme, men ofte trenger man å gjenskape den effekten som grafitti og tagging gir på et bymiljø. Til det kan du bruke fonten vandalism som er helt gratis.

Vandalism

Karabine

Karabine er en glimrende grunge font av designeren Jonathan Paquette. Karabine er gratis for personlig bruk, men støtter ikke norske tegn som Æ, Ø og Å.

Karabine

Just Old Fashion

Just Old Fashion er en morsom serif-font designet av Manfred Klein. Skriften er gratis for både personlig og kommersielt bruk og kan lastes ned fra moorstation.org

Old Fashion

Old Typewriter

Skrivemaskiner tilhører heldigvis fortiden, men nå og da kan man jo trenge å gjenskape skrivemaskinens spesielle skrift. Fonten "Old Typewriter" fra MDFonts gjør akkurat dette og er gratis ved personlig bruk.

Old Typewriter

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

perfle

Herlig! Ser frem til neste kapittel i serien :D

termserv

I neste utgave må dere ta med Smashing Magazine-fonten Anivers:
http://www.smashingmagazine.com/2007/09/07/smashing-freefont-and-wordpress-theme/

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

epifant

Da var både Diavlo og Anivers er lastet ned, og €10 donert :-)

Sirbull

Ellers har dafont.com tusenvis av gratis (og gode!) fonter! Genialt for den kreative sjela!

ZeZ

Vet ikke hva man skal gjøre når man har lastet de ned.. Skal man legge hele mappen en plass, eller skal man ta ut filene av mappen og legge de en plass?

martin

@ZeZ:
Jeg anbefaler å benytte et fontadministreringsprogram.
FontExplorer X egner seg svært godt.

Stephenv

Hadde det vært en idé om det ble skrevet om det er opentype, postscript osv fonter? Jeg synes det hadde vært kjempe praktisk!

fmortens

Noen som kan foreslå en god kodefont?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS