Arbeidsflyt og etterarbeid med RED

RED ONE
De fleste som er interessert i video og film, har lest eller hørt om RED Digital Cinema. Aldri før i video/film-bransjen har det vært så heftige spekulasjoner og diskusjoner rundt et produkt, som RED sitt digitale "film-kamera". Til nå er det solgt og sendt snart 1000 RED ONE-kamerapakker, og det er bare begynnelsen. RED ONE sies å være det første digitale videokamera som kan måle seg med 35mm film. Med en 12 megapixel CMOS-sensor og mulighet for å gjøre opptak i 12 bit RAW 4K (REDCODE) med 30 bilder i sekundet, sier det seg selv at man vil støte på en rekke utfordringer i forhold til arbeidsflyt og etterarbeid.

Det finnes allerede en hel del som har bestilt RED ONE her i Norge, og arbeidsflyt i forhold til etterarbeid vil være en av flere utfordringer en vil støte på. Oliver Peters fra DV.com har skrevet en artikkel om dagens situasjon i forhold til RED ONE og etterarbeid, som kan være verdt å ta en titt på. Arbeidsflyten for RED er stadig under utvikling. De løsningene som finnes i dag er ikke nødvendigvis slik man vil komme til å jobbe i fremtiden.

"Leader of the Rebellion" i RED Digital Cinema, Ted Schilowitz, sier følgende: “It’s a constantly moving target. We continue to re-work, re-engineer and re-think things on a regular basis to improve the camera, the workflow and the overall user experience.”

I tillegg til reduser.net, som mange sikkert har besøkt allerede, finnes det nå også et norskt brukerforum for RED-entusiaster.

KIlde: Scott Simmons - The Editblog

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

gunleik

Det er vel 4 kameraer i landet nå, og jeg får mitt om en uke....

Har et par artikler om etterarbeid og å skyte Red på norsk her:
http://redinfo.no/red4k/Artikler.html

http://www.reduser.no
blir et samlingssted for Red i Norge.

Og om du er facebook geek...
http://www.facebook.com/group.php?gid=11954970349

I 2k kan kameraet forøvrig ta opp opp til 76 fps, men da kropper du til s16 området (ca 2/3") av sensoren

mvh:
Gunleik

StudioFreak

Det er bare tull (eller synsing fra din side) at det finnes fire kameraer i Norge. Vårt studio i Oslo har alene tre stykker i daglig bruk; og vi venter i spenning på det neste som ble bestilt på torsdag.

Incrediboy

Kjøper du kamera til godt over 100 laken til privat bruk?
Er nysgjerrig på hva du skal bruke kameraet til...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS