Konkurranse #1

I forbindelse med åpningen av Video1, lanserer vi den første konkurransen vår. Den vil enkelt og greit gå ut på å bidra med flest artikler og nyheter frem til og med 1. desember. Vinneren vil få en DVD om fargekorrigering i Apples Final Cut Pro (kun for Mac), til en verdi av ca. 700kr.

Konkurranseregler

Alle deltagere* som får publisert artikler på forsiden av Video1 i tidsrommet 14. november til 1. desember er med i konkurransen. Det blir foretatt trekning hvis vi ender opp med flere deltakere som har like mange artikler.

Video1 forbeholder seg retten til å forkaste et hvert bidrag, som vi mener ikke tilfredsstiller kvalitetskravene (samme kvalitetskrav som på Mac1), eller av annen grunn ikke bør publiseres. Det er kun artikler som blir godkjent av våre medarbeidere og publisert på forsiden av Video1, som regnes som bidrag i konkurransen. Dersom det kommer inn flere artikler om det samme emne, velger vi den artiklen som vi mener er best.

Send inn dine bidrag – Lykke til!

Om premien

DVDen Color Correction in Final Cut Pro består av QuickTime-filer (960x600) i H.264-format, og tar for seg det meste man trenger å vite om fargekorrigering i Final Cut Pro. Det finnes eksempelvideoer hos RippleTraining.com

Color Correction in Final Cut Pro

"Color correction is the art and process of enhancing the video image. Sometimes called finishing or color grading, it's the last and arguably the most important step in the post production workflow. Color correction enhances or creates the overall "look" of your film or video. In other cases it is used to fix exposure and lighting problems on the set. In either case, the recipe for success is entirely dependent on the skills of the color correction artist or colorist.

In this DVD-ROM, Cinematographer and Editor Andrew Balis will help you see your next project through the eyes of a colorist. In a short time you will be confidently evaluating your images, adjusting contrast and color balance and if you've done your job correctly, enhancing the emotional impact of your story."

Andrew Balis er filmfotograf, klipper, postproduksjonskonsulent og Apple-sertifisert instruktør. Han underviser i Final Cut Pro hos Moviola Education og UCLA. Han er tillegg medforfatter og av DVD-ROMen Final Cut Pro Advanced Techniques.

Vinneren av konkurransen vil bli offentliggjort i begynnensen av desember.

*Administratorer deltar ikke i konkurransen. Alle andre Video1-medlemmer, som får godkjent og publisert artikler på forsiden av Video1 i overnevnte periode, regnes som deltagere.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

LuiGi

Denne hører til mac/linux eller win?
MVH:
Kim andre..
Ubuntu på bærbar, MDK som server :D

Åsmund

Hvis ikke jeg tar feil er dette en DVD-film, et slags foredrag om fargekorrigering. Rett meg hvis jeg tar feil. Les mer om DVDen her:
http://www.kenstone.net/fcp_homepage/review_cc_fcp_5_balis.html

thomasb

Final Cut Pro finnes bare for Mac. Vi skal se hva annet vi kan finne på til neste konkurranse :-)

TigerOla

Og hvor/hvordan leverer man sitt bidrag om man vil delta?

www.olahaldor.net

thomasb

Hei. Ja det var kanskje litt uklart. Bidrag sendes inn ved å trykke på "Skriv nyhet"-linken øverst på forsiden. Det er også lagt til et par linker konkurranseteksten nå. Takk for at du sa ifra!

TigerOla

Bidrag sendt! :)

www.olahaldor.net

jiggigibbie

Kan noen forklare meg hvordan jeg legger inn bilder? Bare gi meg en eksempelkode.

thomasb

For å legge til bilder i artikler trykker man først på Format under tekstboksen, og velger Full HTML (jeg er litt usikker på om vanlige brukere kan velge Full HTML, hvis ikke er det bare å sende inn ditt bidrag uten det valget). Trykk så på Vedlegg under tekstboksen for å legge til en fil. Etter man har lagt til en fil, dukker filbanen opp under filnavnet. Videre legger man til følgende kode i artikkelen for å vise bildet.

<img src="/files/<dittbilde.jpg" alt="alternativ tekst til bildet" />

filmsitepro

Er det mulig å legge til videofiler på samme måten som bilder og evnt. hvordan kode bruker man da? Det kunne jo vært greit hvis man skal lage en guide f.eks!

thomasb

Det er foreløpig ikke mulig å laste opp videofiler i forbindelse med artikler. I tillegg fungerer det ikke så godt å laste opp store filer via http-protokollen (web). Last gjerne opp videofiler til en egen server og legg til en link i artikkelen :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS