ProRes - noe for deg og din arbeidsflyt?

ProRes

Med Final Cut Studio 2, lanserte Apple i 2007 sin mye omtalte ProRes 422-codec. Siden den gang har det dukket opp mye nyttig informasjon om bruk av codecen. Da Apple nå i 2009 lanserte Final Cut Studio 3, dukket det opp tre nye varianter av ProRes - ProRes 422 (proxy), ProRes 422 (LT) og ProRes 4444. Lurer du på om ProRes kan være noe for deg og din arbeidsflyt?

Da vil vi anbefale deg å lese gjennom følgende artikler.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Bagatellmini

Er ikke helt inne på dette med codec. Jeg lurer på å gå over fra DV til HD. Har et Canon DV X1-kamera som jeg er veldig fornøyd med. DV-formatet (innholdet) er vel i utgangspunktet komprimert 5 ganger (eller var det 10?). Som vi vet er redigering i SD/DV greit å jobbe med både i Imovie og Final Cut-programmene. Filstørrelse/ kapasitet på maskinvare takler formatet veldig bra.

Mitt behov for sluttprodukt er: Vise ferdig redigerte filmer i god kvalitet på storskjerm via HDMI-HD prosjektor, lage film på DVD og film for web, gjerne også for HD-TV (privat). En av grunnene til at jeg ønsker å gå over til nytt kamera er å kunne ta opp i "ekte" bredformat.

Et kamera som kan være aktuellt er Canon HF 10 som tar opp i 1080p HD . Skjønner at filene og redigering kan bli en utfordring. Er derfor av den oppfatning at 720p HD vil holde for meg oppløsningsmessig.

Spørsmålet mitt er derfor: Hvordan behandle råmaterialet på beste måte for et godt sluttprodukt? Vil ProRes 422 codec være en brukbar vei for lettere redigering og reduseringen av oppløsning. Er setting "Apple ProRes 422 1280x720 25p 48 kHz" en brukbar vei å gå, eller bør (kan) jeg redusere dette i kamera og oppnå samme resultat?
Kan jeg oppnå bedre resultat med HD enn nåværende løsning med X1 og miniDV, bortsett fra ekte bredformat?

thomasb

Ca. ett år senere får du svar, hehe :)

Canon HF10 kan bare ta opp i 1920x1080 eller 1440x1080. Det er derfor liten grunn til å nedskalere fra 1080p til 720p for redigering, med mindre du ønsker den størrelsen på videoen i prosjektet du redigerer i pga. at alt annet materiale er i den oppløsningen.

Canon HF10 vil uten tvil gi deg bedre bildekvalitet enn et gammelt Canon DV-kamera, selv om det er AVCHD :)

Jeg vil anbefale deg å lese gjennom Adam WIlts anmeldelse av Canon HF11, som omtrent er identisk med Canon HF10.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS